22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Özkök'ü bir asteğmen karşıladı

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün, uzun yıllar hizmet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişkileri kötüye gidiyor.

Kısa süre önce tedavi için başkentteki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) giden Özkök'ü, akademi komutanı, yardımcısı, bölüm başkanı değil, sadece bir asteğmen karşıladı. Özkök, tedavisini yaptırarak hastaneden ayrıldı.

Genelkurmay'ın düzenlediği birçok etkinlikte yer almayan Özkök, son olarak İstanbul'da Harp Akademileri'ndeki sempozyumda da yoktu. Özkök dışındaki birçok eski genelkurmay başkanı emekli komutan sempozyumda hazır bulundu. Özkök'ün etkinliklere davet edilip edilmediği resmen açıklanmadı.

Özkök'ün orduyla ilişkilerinin zayıfladığını gösteren son örnek, kısa süre önce GATA'da yaşandı.

Tedavi için hastaneye giden eski Genelkurmay Başkanı'nı, GATA Komutanı'nın karşılaması gerekiyordu. Ancak, ne GATA Komutanı, ne yardımcısı, ne tedavi göreceği radyoloji bölümü başkanı, ne de "general" rütbesinde bir subay karşıladı Özkök'ü. Eski Genelkurmay Başkanı, bir asteğmen tarafından karşılandı ve uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılan internet sitesinde de, Özkök'ün biyografisinde değişikliğe gidilmedi.

Özkök'ün biyografisinde bütün eski genelkurmay başkanlarından farklı olarak, görevde bulunduğu süreden itibaren "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, Başbakan'a karşı sorumlu olan Orgeneral Özkök, barış zamanında Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanı, savaş zamanında ise Cumhurbaşkanı'nı temsilen, Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak görev yapar" ifadesi yer alıyordu.

Genelkurmay'ın yenilenen sitesinde bu ifade olduğu gibi korundu.
Kemal Yurteri / CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 12:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yahya KOÇ IP: 81.214.152.xxx Tarih : 7.06.2007 20:28:28
TÜRK CNN değil cnn TÜRK.Kuruldu kurulalı akılcı bir laf etmedi.Hep ortalığı karıştırma çabaları.Türk Genel Kurmayı bu haberi sert bir dille yanıtladı ve kınadı.Bu kanal bozguncu olduğunu,ideolojilerinin en büyük düşmanı olduğunu açıkça söyleseler ya.