16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Paletli ambulanslar göreve hazır

Sağlık Bakanlığı tarafından Doğu Anadolu Bölgesi’ne gönderilen 4 ‘paletli ambulans, TIR’larla Erzurum’a getirildi. Yolu kardan kapalı olan köylere ulaşarak hastaları en yakın sağlık kuruluşuna taşıyacak paletli ambulanslara yöre halkı ‘kar tilkisi’ adını verdi.

Ağır kış koşullarında, yolları kardan kapalı köylere hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığı tarafından alınan 34 kar paletli ambulansın illere dağıtımına başlandı. Paletli ambulanslar, Erzurum, Şırnak, Hakkari ve Kars sağlık müdürlüklerine gönderildi.

Yöre halkının ‘kar tilkisi’ adını verdiği ambulansların, sedyeyle ya da kızakta hasta taşınmasına da son vereceği belirtilirken, Erzurum İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, içinde şok cihazından, oksijen tüplerine kadar hemen her türlü ilk yardım malzemesinin bulunduğu araçların çağ dışı görüntüleri ortadan kaldıracağını söyledi. Daştan, “Ambulasları yolları sürekli kardan kapanan köylere hizmet vermeleri için kullanacağız. Paletli ambulanslar sayesinde mahsur kalma olayı söz konusu olmayacak. Nerede olursa olsun, hastaya kısa sürede ulaşacak ve en yakın sağlık kuruluşuna getireceğiz” dedi.

Kar yağışının fazla olduğu Kanada, Rusya, İsveç, Norveç gibi ülkelerde kullanılan 4 x 4 çekişli paletli ambulanslar saatte 30 ile 90 kilometre arasında hız yapabiliyor. İki hasta taşıma kapasitesine sahip araçlar, aynı zamanda asfalt yolda da hareket edebiliyor.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 11:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?