28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Pamuk Ermeni desteği mi aldı?

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever, ''Ermeni yanlısı tezleri destekleyen aydınlar, Zoryan Enstitüsünden çalışmaları karşılığında hangi destekleri aldılar, açıklasınlar. Onlar açıklamazsa ben elimdeki Zoryan Enstitüsünün arşiv belgelerini ortaya koyacağım'' dedi. 

Cezmi Yurtsever, yazılı açıklamasında, Ermeni Zoryan Enstitüsü arşivlerinden yaptığı araştırmalara göre, Ermeni görüşlerini dünya genelinde yaymak için Nobel Edebiyat ödülünün seçici kurulları ile temasa geçildiği hakkında bilgilere ulaştığını kaydetti. Yurtsever, ''Aynı çalışmanın bir sonucu olarak da Orhan Pamuk'a Nobel edebiyat ödülü verilmiştir'' dedi. 

Ermeni diasporasının, sözde Ermeni soykırım tezlerini destekleyen işbirlikçi bir lobi kurması çalışmalarının Türkiye'deki sözde soykırım tartışmalarını derinleştirmek ve kamuoyunu etkilemek olduğunu ifade eden Yurtsever şunları kaydetti: 

''Ermeni işbirlikçisi lobi içinde yer alan ünlü isimler arasında Taner Akçam, Halil Berktay, Elif Şafak, Fatma Müge Göçek gibi isimler var. Ama perde arkasında Türk lobisini yönlendirme çalışmalarını Ermeni Profesör Vahakn Dadrian, Richard Hovannesian ve Zoryan Enstitüsü Başkanı Varouj Ayvazyan sürdürüyor. Elif Şafak, Fatma Müge Göçek, Richard Hovannesian ve Taner Akçam'ı 2005 yılı içinde ABD'de düzenlenen Ermeni Soykırım konferansına katıldıklarına dair fotoğraf, Türkiye Cumhuriyeti kimlikli lobinin kurulmasının en açık delilidir. 

Ben bir Türk tarihçisi olarak soruyorum, Ermeni yanlısı tezleri destekleyen bu akademisyen ve aydınlar, Zoryan Enstitüsünden çalışmaları karşılığında hangi destekleri aldılar, açıklasınlar. Onlar açıklamazsa ben elimdeki Zoryan Enstitüsünün arşiv belgelerini ortaya koyacağım.''
AA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 15:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salim selvi IP: 85.99.197.xxx Tarih : 19.11.2006 23:22:26
TEŞEKKÜRLER SAYIN CEZMİ YURTSEVER DEMEK Kİ NOBEL ÖDÜLÜ ALMANINDA BİR BELGESİ VARMIŞ biz türk halkı tahmin ediyorduk bu kişilerin nasıl nobel ve destek aldıklarını ama sızler belgelerinin varlıgını biliyorsunuz teşekürler