22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Papa, Pele'yi tanımıyor

Papa 16. Benedict'in, gelmiş geçmiş en büyük futbol yıldızı Brezilyalı Pele'nin kim olduğunu bilmediği ortaya çıktı. Almanya'daki Dünya Gençlik Günü etkinliklerine katılmak üzere Köln'e giden Papa 16. Benedict, burada ünlü yıldız Pele ile tanıştırıldı.

Papa 16. Benedict, elini öpmesine izin verdiği Pele'yi tanımayınca Papa'nın danışmanlarından biri devreye girerek Papa'ya, ünlü futbol yıldızı Pele hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Katolik Haber Ajansı'nın (CN) internet sayfasında yer alan habere göre, 65 yaşındaki Pele'nin ülkesine 3 kez Dünya Kupası'nı kazandırdığı ve sadık bir Hıristiyan olduğu bilgileri Papa'ya iletildi.

Görüşmede Papa'nın, daha sonra elini öpen Pele'yi kutsadığı belirtildi. Görüşmeyle ilgili bilgi vermekten kaçınan Vatikan sözcüsü, Papa'nın çok sayıda kişiyle görüştüğünü söylemekle yetindi.

Vatikan'a yakın bir kaynak ise konuya ilişkin değerlendirmesinde, Papa'nın spordan çok müziğe ilgi duyduğunu söyledi. Aynı kaynak, Pele'nin yıldızlaştığı dönemlerde Papa'nın kendisini dini ilimlere adadığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 11:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?