28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Papa ile isterse görüşürüm'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Papa’nın Türkiye’ye devlet başkanı olarak geleceğini belirtirken, dini lider olarak kendisiyle görüşmek istemesi durumunda talebi o zaman değerlendireceğini söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Barakoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Görüşme sonrasında açıklama yapan Salih Kılıç, Bardakoğlu’nun kendilerine iadeyi ziyarette bulunduğunu bildirdi. Kılıç, Bardakoğlu’nun Papa konusunda yaptığı açıklamalara aynen katıldığını iletti. 

Ali Bardakoğlu ise, ülkede barışın tesisi için iş barışının çok önemli olduğunu söylerken, her hutbede sorunlara çare üretilmeye çalışıldığını kaydetti. Bardakoğlu, Türkiye’nin birliğe ihtiyacı olduğunu belirtirken “Farklılıklarımızı zenginlik sayıp birbirimizle konuşmamız önemlidir. Bize içerden ve dışardan herhangi bir şey gelirse bunun cevabını aklıselim veririz” dedi. 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, Papa’nın Türkiye’yi ziyaret etmesi durumunda görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulması üzerine, Papa’nın Türkiye’ye devlet başkanı olarak geleceğini anımsattı. Bardakoğlu, “Papa devlet başkanı olarak siyasi kimliğiyle geliyor ama dini lider olarak bana görüş talebi gelirse o zaman değerlendiririz” diye konuştu.

ANKA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 19:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?