19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Papa'nın 'Cehennem yolculuğu'

Papa'nın yarın başlayacak Türkiye ziyareti için İngiliz Independent Gazetesi "Cehennem yolculuğuna benzemeye başladı. Tek iyi haber Ağca hâlâ hapiste" diye yazdı. Papa ise dün pazar ayininde Hıristiyanlara "Türkiye'ye gidiyorum. Dualarınız benimle olsun" dedi.

Türkiye'ye gidiyorum dua edin

Papa 16'ncı Benedict, Angelus Duası'ndan sonra çalışma odasının penceresinden Katoliklere seslendi.

Katolik Kilisesi ruhani lideri Papa 16. Benedict, geleneksel olarak her pazar günü öğle saatlerinde yapılan Angelus Duası'ndan sonraki konuşmasında yarın Türkiye'ye yapacağı seyahate de değindi. 16. Benedict, çalışma odasındaki pencereden, Aziz Petrus Meydanı'nda kendisini dinlemeye gelen Katoliklere hitaben yaptığı konuşmada, "Değerli kardeşlerim, bildiğiniz gibi önümüzdeki günlerde ziyaret için Türkiye'ye gideceğim. Tarihi ve kültürel zenginliği malum olan değerli Türk halkına nazik selamlarımı şimdiden yollamak istiyorum. Bu halka ve temsilcilerine, takdir ve samimi dostluk duygularımı dile getirmek istiyorum" dedi. 

Papa, konuşmasında, Türkiye'de Katolik cemaatiyle buluşmaktan ve Fener Rum Patrikhanesini ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyacağını belirterek, "Orada, varlığını sürekli yüreğimde duyumsadığım küçük Katolik cemaatiyle buluşacağım, Aziz Andreas Yortusu münasebetiyle Ortodoks Kilisesi ile kardeşçe bütünleşeceğim anı, büyük bir heyecanla bekliyorum" ifadesini kullandı.

"İZLERİNDEN YÜRÜYORUM" 

Konuşmasında, önceki papalardan 23. Jean'ın İstanbul'da Papalık Temsilcisi olarak çalıştığını, Fener Rum Patrikhanesi ile görüşmek üzere 6. Paul ve 2. Jean Paul'ün de Türkiye'yi ziyaret ettiklerini anımsatan 16. Benedict, "Güven içerisinde, seleflerim 6. Paul ve 2. Jean Paul'ün izinden yürüyorum. Türkiye'de 10 yıl boyunca Papalık Temsilciliği yapmış, o ulusa sevgi ve takdir beslemiş olan Mübarek 23. Jean'ın ilahi koruması için de niyazda bulunuyorum. Tanrı'nın arzuladığı faydaları vermesi için bu gezi esnasında hepinizin dualarınızla benim yanımda olmanızı diliyorum" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN KENDİ SEÇİMİ" 

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, papaların siyasi kişilerle yemek yemediğini söyledi. Sözcü, Başbakan Erdoğan'ın Papa ile görüşememesine ilişkin olarak ise, "Başbakan Erdoğan, eğer NATO zirvesini daha önemli görüyorsa bu kendi seçimidir. Bu konuda söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 07:18:02
Güncelleme :27 Kasım 2006 Pazartesi 07:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?