19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Patara Plajı'nda ambulans rezaleti

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bulunan Patara Plajı'nda denize giren 65 yaşındaki İranlı turist Muhammed Hüseyin, astım krizi geçirdi. 

Güçlükle kıyıya çıkabilen İranlı turistin kalbi durdu. Plajda, turiste yardım edebilecek sağlık ekibi bulunmayınca, ilk müdahaleyi hemşire olan bir Alman turist yaptı ve İranlı Hüseyin kalp masajı ile hayata döndürüldü.

Dünyaca ünlü plajda ambulans ve sağlık ekibi bulundurulmaması tepki çekti.

Kaş'a tatile gelen ve dün öğle saatlerinde Patara Plajı'nda denize giren İranlı Muhammed Hüseyin bir anda astı krizi geçirmeye başladı. Denizde bir süre çırpınan Hüseyin, 2- 3 metre ilerleyerek kendini zar zor kıyıya attı.

Yere yığılan ve nefes almaya çalışan İranlı turistin yanına plajda bulunan diğer yabancı turistler koştu. Plaj yetkililerinden doktor olup olmadığını soran Alman turistler, olumsuz yanıt alınca sinirlendi. Turistler, bağırarak biran önce doktor ve sağlık ekibi getirilmesini istedi. Bu arada, durumu fenalaşan İranlı Muhammed Hüseyin'e hemşire olan Alman bir turist ilk müdahaleyi yaptı. İranlı turist, 3 kez kalbinin durmasına rağmen yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü. Ardından, plaj görevlileri tarafından Kaş'ın Ovaköy Beldesi'nde görev yapan bir doktor getirildi. Doktorun da müdahalesinin ardından İranlı turist bir taksi ile Fethiye'ye götürüldü.

Dünyaca ünlü Patara Plajı'nda ambulans ve sağlık ekibi bulunmaması ise tatilcilerin tepkisini çekti. İngiltere'de yaşayan Işık Patara, “Yüzlerce yabancı turist bu olayı gördü. Bunu nasıl anlatabilirim. Bu yörede her gün binlece turist var. 24 saat görev yapan bir ambulanslı sağlık ekibi mutlaka olmalı” dedi.

Plaj yetkilileri de en yakın 112 Acil Servis ekibinin 60 kilometre uzaklıktaki Fethiye'de bulunduğunu belirterek, “Biz olay yaşanır yaşanmaz 112'ye haber verdik ama onlar yetişemedi” diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 14:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?