28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Pazartesi İETT iş yavaşlatacak

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentteki 2392 okulda 2 milyon 256 bin 354 öğrencinin eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını, sabırlı ve anlayışlı olmalarını istedi.Pazartesi günü İETT şoförleri iş yavaşlatma kararı aldılar 

İstanbul Valiliğinde basın toplantısı düzenleyen Güler, 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılışı nedeniyle yapılan çalışmalar ve alınan önlemler konusunda bilgi verdi.

Bu yıl e-kayıt sistemiyle 195 bin 908 öğrencinin sorunsuz şekilde kaydının yapıldığını anlatan Güler, mesleki eğitime de büyük önem verdiklerini ifade etti. Güler, 211 mesleki ve teknik öğretim okulunda 203 bin 706 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

43 bağımsız anaokulu ile ilköğretim okulu bünyesinde yer alan 1027 ana sınıfındaki öğrenci sayısının 40 bine ulaştığını kaydeden Güler, 563 özel eğitim kurumunda da 98 bin 482 öğrencinin eğitim gördüğünü dile getirdi.

Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle alınan tedbirler hakkında da bilgi veren Güler, Emniyet Müdürlüğünün bütün kavşak ve ana arterlerde ekiplerini en azami seviyeye çıkararak, denetim yapacağını ifade etti.

Kamuda mesai saatlerini de ilk 2 hafta 09.00-17.30'a saatlerine çektiklerini hatırlatan Güler, "Sevgili İstanbullulara sesleniyorum; geçiş önceliği çocuklarımızındır. Servislerin de bu konuda üzerlerine düşeni yapması lazım. Vatandaşlardan kurallara riayet etmelerini, sabırlı ve anlayışlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Güler, ilköğretim ve ortaöğretimde 22 milyon ücretsiz ders kitabının dağıtımıyla ilgili çalışmanan tamamlanma aşamasına geldiğini, okulların açılmasıyla öğrencilerin kitaplarını sıralarının üzerinde bulacağını bildirdi.

Hedeflerinin son 4 yılda yeni 500 okula ulaşmak olduğunu kaydeden Güler, şu ana kadar hayırseverlerin de katkılarıyla 464 okulun tamamlandığını, yıl sonu itibariyle de 500'ünün bitmiş olacağını ifade etti. Güler, yeni eğitim-öğretim yılına ilave 56 okulla girdiklerini, 138 okulun da yapımının sürdüğünü dile getirdi.

Çocukların ve gençlerin şiddet ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korunması konusuna da değinen Muammer Güler, "Çocukların şiddet ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan korunması için bu sene önemli kavşak ve cadde üzerinde bulunan 350 okulun önüne 350 MOBESE kamerası ilave edilmesi için ihaleye çıkıldı" diye konuştu.

İETT'den okulun ilk günü iş yavaşlatma eylemi

İETT şoförlerinin, Ağustos ayı maaşları, ikramiyeleri ve sözleşmeden doğan farkları okullar açılmadan ödenmediği takdirde 18 Eylül Pazartesi günü iş yavaşlatma eylemine başlayacağı bildirildi.

Hizmet-İş Sendikası 2 ve 3 nolu şubelerinden yapılan yazılı açıklamada, Hizmet-İş Sendikası ile İETT Genel Müdürlüğü arasında 2 Ağustos 2006 tarihinde imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin gereklerinin bugüne kadar yerine getirilmediği bildirildi.

8 Eylüle kadar ödenmesi gereken Ağustos ayı maaşları, Eylül ayının ilk haftası ödenmesi gereken ikramiyeler ve sözleşmeden doğan farkların ödenmediğine dikkat çekilen açıklamada, İETT'de çalışan işçilerin maaş ve ikramiyelerinin 3 yılı aşkın süredir gününde ödenmediği vurgulandı.

Açıklamada işçilerin elektrik, su, kira gibi temel harcamalarını karşılayamaz duruma geldikleri ve devamlı gecikme faizi ödemek zorunda bırakıldıkları ileri sürülerek, okulların açılmasına birkaç gün kala işçilerin yasal haklarını alamadıkları için çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayamadıkları kaydedildi.

Açıklamada, “Okullar açılmadan önce ücretlerimiz ödenmediği takdirde 18 Eylül Pazartesi gününden itibaren bir dizi yasal eylem başlatacağız. Bu eylemlerimiz sonuçlarından dolayı İstanbul halkından şimdiden özür diliyoruz” denildi.
AA muhabirine açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası İstanbul İETT 2 Nolu Şube Başkanı Ali Osman Kart, İstanbul'daki 6 bin 500 civarındaki İETT şoförünün mağdur durumda olduğunu ifade ederek, maaşları, ikramiyeleri ve sözleşmeden doğan farkların birkaç gün içinde ödenmemesi halinde okulların açıldığı 18 Eylül Pazartesi günü iş yavaşlatma eylemine başlayacaklarını söyledi.

Bu eylemin bir nevi pasif direniş olduğunu dile getiren Kart, “Moralimiz bozuk. Bu moral bozukluğu ile kaza yaparsak bunun sorumlusu kim?” dedi. Kart, dertlerinin eylem yapmak olmadığını, ancak şartları yerine getirilmezse 18 Eylül Pazartesi günü eyleme başlayacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“Şehir içi 30 kilometre hız kuralını aşmayacağız. Önümüz bomboş dahi olsa 30 kilometre hızı geçmeyeceğiz. Yolcu olsun olmasın tüm duraklara uğrayacağız. Kesinlikle hiçbir aracı sollamayacağız. Otobüs tamir ve bakım servisinde çalışanlar da 1 günde yapacakları işi 2 günde tamamlayacaklar.”
a.a
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 16:41:23
Güncelleme :15 Eylül 2006 Cuma 16:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?