16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Peker Samast'dan şikayetçi

Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı olarak tutuklu yargılanan O.S, Kandıra Cezaevi'ni uyutmuyor. Geceleri sürekli ağladığı, bağırdiği ve kafasını duvarlara vurduğu belirtilen O. S. yüzünden, cezaevinde aynı katta kalan Sedat Peker, Sedat Şahin ve Fırat Delibaş'ın uyuyamadığı ve yaşanan bu durumdan şikayetçi oldukları belirtildi.
GARDİYANLAR TARTIŞIYORDU

Kandıra Cezaevi'ni ziyaret ettiği sırada gardiyanların “Bu çocuk geceleri çok bağırıyor, bu sorunu nasıl çözeceğiz” diye tartıştıklarına şahit olan Sedat Şahin'in avukatı Ali Rıza Dizdar, sözkonusu tutuklunun Dink cinayetinin katil zanlısı O.S. olduğunu öğrendi. Dizdar'ın gardiyanlardan aldığı bilgiye göre, 8 aydır cezaevinde yatan O. S'nin işlediği cinayetin altında ezildiği ve geceleri sürekli ağladığı ortaya çıktı. Geceleri neredeyse hiç uyuyamadığı ve bağıra bağıra ağladığı belirtilen O.S'nin zaman zaman da başını duvarlara vurarak gürültü yaptığı söyleniyor. O. S, geceleri “Beni kullandılar” diye bağırıyor.

BABALARI DA UYUTMUYOR

O. S.'nin gürültüsünün Kandıra Cezaevi'nde kalan tutuklu 'babalar'ı da çileden çıkarıyor. Hrant Dink'in katil zanlısı O. S. ile aynı koridordaki hücrelerde kalan Sedat Peker, Sedat Şahin ve Fırat Delibaş'ın çileden çıktığı belirtildi. Uyumadığı gibi kimseyi de uyutmayan O. S.'nin gürültü yapmaması yolunda infaz koruma memurlarınca sürekli uyarıldığı belirtildi.


Yaştan dolayı az ceza alacak

28 Haziran 2008'de 18 yaşını dolduracak olan O. S. suçu işlediği tarihte 18 yaşından küçük olduğu için az ceza alacak. Hazırlanan iddianamede hakkında 14 ila 20 yıl arası hapis cezası istenen O.S'nin 9 yıl cezaevinde kaldıktan sonra yeniden özgür kalabileceğini söyleniyor. Avukat Yağız Ali Dağlı, “Tasarlayarak adam öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alır, ancak 18 yaşından küçük olması nedeniyle cezası indirilir. 9-10 yılda cezaevinden çıkması söz konusu olur” diye konuştu.

yenişafak
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 08:58:16
Güncelleme :24 Eylül 2007 Pazartesi 09:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?