19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Peş peşe hacklediler!

Küresel siber korsanlık örgütü Anonymous’un RTÜK internet sitesine erişimi engellemesinin ardından RedHack, sırasıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’ne ait siteleri hackledi.

Anonymous'unTürkiye'deki üyelerinin Twitter hesabı @AnonsTurkey'den yapılan açıklamada, "Tango Down | RTUK - Dogrulari yazan medya kuruluslarina ceza verdiniz. Simdi de Anonymous sizi cezalandirdi. http://www.rtuk.gov.tr" ve "TANGO DOWN | RTUK http://www.rtuk.gov.tr | Her Dogru Soyleni 9 Koyden Kovamayacaksiniz! #occupygezi #direngeziparki #opTurkey" denildi.

RTÜK, salı günkü toplantısında Gezi Parkı olaylarında halkı şiddete teşvik ettikleri gerekçesiyle Ulusal TV, Halk TV, Cem TV ve EM TV’ye para cezası vermişti.

Kararda Gezi Parkı eylemleri sırasında bazı kanalların yayın hizmetleri ilkesine aykırı olarak, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar yaptığı vurgulanmıştı.

Kızıl Hacker’lar olarak bilinen RedHack hacker grubu, akşam saatlerinde gerçekleştirdiği siber saldırıyı yine Twitter adresinden duyurdu.

RedHack, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nin internet sitelerine erişimi engellediklerini açıkladı. Siber korsanlar saldırıları Ankara’da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için gerçekleştirdiğini belirtti.

Hacker grubu, geçtiğimiz hafta İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki tüm müdür ve müdür yardımcılarının cep telefonu numaralarını yayınlamıştı.

 

...
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2013 Perşembe 11:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?