16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Pilot hatasından düşmez!

İstanbul-Isparta seferini yaparken düşen Atlasjet'e ait uçağın kaptan pilotu Serhat Özdemir'in İzmir'de yaşayan ablası Nevin Öztan, kardeşinin çok iyi bir pilot olduğunu, uçağın pilot hatasından veya teknik arızadan dolayı düştüğüne inanmadıklarını, olayın sabotaj olabileceğini iddia etti.

Endüstri mühendisi Nevin Öztan, sabah erken saatlerde uçağın düştüğü haberini aldıktan sonra büyük bir merak ve tedirginlikle mürettebat ve yolcuların durumunu öğrenmeye çalıştıklarını söyledi. Uçağın kaptan pilotu olan kardeşi Serhat Özdemir ile mürettebat ve yolculardan kurtulan olmadığını duyduklarında gözyaşlarına boğulduklarını belirten Nevin Özdemir, şöyle konuştu:

''Evli ve 3 çocuklu olan kardeşim Serhat Özdemir, Antalya'da oturuyordu. Hava Harp Okulu mezunuydu. Aynı zamanda İTÜ elektrik-elektronik mühendisliğini bitirdi. 1981 yılından bu yana pilotluk yapıyordu. 1990 yılında ordudan ayrıldı ve bir süre ABD'de yaşadı. Daha sonra ABD vatandaşı oldu ve çifte pasaport taşımaya başladı. Benim kardeşim profesyonel bir pilottu. Teknik arızası olan bir uçakla kesinlikle uçmazdı. Uçakta öğretim üyeleri de varmış. Uçağın pilot hatasından veya teknik bir arızadan dolayı düştüğüne inanmıyorum. Sabotaj olabilir.''

ADINI DEĞİŞTİRMİŞ

Kardeşinin adının Muhammet Serhat olduğunu bildiren Nevin Öztan, 11 Eylül saldırılarının ardından ABD'de tepki gördüğü için kardeşinin Muhammet olan ilk adını İzmir Asliye Hukuk Mahkemesine başvurarak kimliğinden sildirdiğini ve sadece Serhat adını kullanmaya başladığını söyledi.

Nevin Öztan, annesi Ziynet Özdemir'e Serhat'ın öldüğünü bildirmediklerini, sadece uçaktan haber alınamadığını söylediklerini ve evde sakinleştirici iğne yapılarak kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Evde bulunan ve oldukça bitkin olan Serhat Özdemir'in oğlu Kaan Özdemir (25), babasının görev şehidi olduğunu söyledi.

AA-İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 21:50:10
Güncelleme :30 Kasım 2007 Cuma 21:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?