18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Pilot uygulama başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadına şiddeti engellemeye yönelik teknik takip sisteminin pilot uygulamasının 18 Ekim’de Bursa ve Adana’da başlayacağını belirterek, butonun bir cep telefonun yarısı büyüklüğünde olacağını bildirdi

Şahin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği’nce bir otelde düzenlenen ”Özel Sektör ve Kamu İşletmelerinin Üst Yönetiminde Kadın Temsili Uluslararası Toplantısı”ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin kamuoyunda ”panik butonu” olarak bilinen teknik takip sistemine ilişkin sorusu üzerine Bakan Şahin, ailenin korunmasıyla ilgili kanunda en önemli maddelerden birinin teknik takip olduğunu vurguladı.

Özellikle mahkemenin evden uzaklaşma kararı verdiği, eve yaklaşmaması gereken bireyle ilgili konularda her vakaya bir polis görevlendirme imkanının olamayacağına dikkati çeken Şahin, ”Teknik takiple her vakanın başına bir polise gerek kalmayacak. Buton sistemi sayesinde süreç söz konusu bireyin eve yaklaştığı zaman kadının yeni kurulan teknolojik altyapıyla ilgili birimlere haber vermesiyle çalışıyor” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2012 Cuma 09:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?