26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Pıtrak gibi silah bitiyor

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde yol kenarında bir roketatar bulundu. Güvenlik güçleri çevreyi incelemeye aldı. İzmir'de 1 G-3 piyade tüfeği ile 5 adet kaleşnikof mermisi bulundu.

İzmir'de 1 G-3 piyade tüfeği ile 5 adet kaleşnikof mermisi bulundu.

HATAY'DA ROKETATAR BULUNDU

Hatay'da, Kırıkhan-Reyhanlı kara yolundaki bir akaryakıt istasyonu önünde roketatar bulunduğu bildirildi. Hatay Valisi Nusret Miroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Reyhanlı-Kırıkhan kara yolunda bir akaryakıt istasyonu önünde, çuvala sarılı 1994 yılına ait roketatar bulunduğunu söyledi.

Roketatarın kimler tarafından bırakıldığını araştırdıklarını ifade eden Miroğlu, güvenlik güçlerinin çok yönlü çalışma başlattıklarını bildirdi.

KUMLU’DA DAHA ÖNCE DE KAZI YAPILDI

Ergenekon soruşturmasında elde edilen bazı belgelerin değerlendirilmesi sonucu 9 Ocak’ta Hatay’ın Kumlu İlçesi’ne bağlı Muharrem Köyü’nde emekli ilköğretim okulu öğretmeni Hamit Özbilen’e ait tarlada kazı yapılmış ancak herhangi bir bulguya ulaşılamamıştı.

Ergenekon sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde ele geçirilen belgelerde, Hatay’da görev yapan askeri ve sivil görevlilere ait fişleme raporları yer aldığı iddia edilmişti.

Daha önce çeşitli davalarla ilgili sanık ve tanık ifadelerinde Susurluk’taki kazada ölen Abdullah Çatlı’nın kaçak olduğu dönemde, bugün kazı yapılan bölgeye 30 kilometre uzaktaki Belen İlçesi’nde saklandığı belirtilmiş, 2000 yılında Adana’da Tarzanlar Çetesi operasyonunda da İbrahim Şahin’e ait olduğu öne sürülen zırhlı MerCedes ile 3 Uzi silah ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?