16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

PKK, Guinness'e başvuruyor!

PKK, Öcalan için toplanan imzalarla rekor başvurusu yapacak. Prof. Kural, "Bunun kabul edilmesi zor" dedi.

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan, "Abdullah Öcalan'ı siyasi iradem olarak kabul ediyorum" kampanyasında 3.5 milyon imzaya ulaştıklarını ve Guinness'e başvuracaklarını söylemesi tartışma yarattı. Karayılan, Toplumsal Demokrasi gazetesinde yer alan açıklamasında, toplanan 3.5 milyon imzanın rekor olduğunu öne sürdü.

Böyle bir kategori yok
Guinness Türkiye Temsilciliği görevini bırakarak bireysel başvurular için danışmanlık yapan Prof. Kural da bunun mümkün olmadığını iddia etti. Kural şunları kaydetti: 

"Öncelikle Guinness'te 'imza' kategorisi olup olmadığına bakılması gerekir. Bildiğim kadarıyla böyle bir kategori yok. Kategori açılması için müracaat etmeleri gerekiyor, ancak orjinalitesi olan bir şey olmadığı için bunun kabul edilmesi zor. Kabul edilirse bile imzaların Guinness'ten gelecek şartnameye göre toplanması gerekiyor. İmzaların ayrı ayrı kişilerce atıldığının ispat edilmesi gerekiyor. İmza süreci jüriler tarafından denetlenmeli. Ayrıca imza toplama işi açık bir alanda yapılmalı ve süreç kameraya alınmalıdır."
Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 03:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabahattin IP: 85.101.41.xxx Tarih : 6.01.2007 08:06:31
karayılan akılı ol yoksa aklını başına almayı biliriz sen kimsinki oyle konuşmalar yabıyorsun kit amerikayı vurun turk,iyeyle uğraşmayın bizim son damla kanımızla olduğu surece ne sen ne hic bir ulke bizim topraklarımızı elleyemesiniz bu topraklar icin neller kanvertik biliyormusunuz bilmiyorsanız oğretelim ben bir batmanlı olarak soyluyorum yaşasın turk kurt laz cerkez ve tukiye ne mutlu turkum diyene?