22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK, Hani'de mermer ocağına saldırdı

İşadamı Halis Toprak’ın Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bulunan mermer ocaklarına saldırı düzenleyen teröristler araçları ateşe verdi. İşçilere propaganda yapan örgüt üyeleri daha sonra kaçtı.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde bulunan işadamı Halis Toprak’a ait mermer ocağına dün gece sayıları 10 kadar olan örgüt üyeleri tarafından saldırı yapıldı. Dağın yamacında bulunan mermer ocaklarındaki işçileri alana toplayan örgüt üyeleri 3 aracı benzin dökerek yaktı. Ocaktan mermer çıkarılmamasını isteyen PKK’lılar örgütün propagandasını yaptıktan sonra olay yerinden kaçtı.

HASAR TESPİT VE MAYIN TARAMASI

İşçilerin güvenlik birimlerine haber vermesinden sonra, olay yerine giden jandarma ekipleri örgüt üyelerinin kaçış istikametine doğru operasyon başlattı. Toprak Holding görevlileri de sabah saatlerinde olay yerine giderek hasar tespit çalışmaları yaptı.

Mermer ocaklarına saldırı yapan örgüt üyelerinin mayın tuzağı kurmuş olabileceği ihtimali üzerine dedektörle mayın araması yapıldı. Herhangi bir patlayıcıya rastlamayan güvenlik görevlileri işçilerin ifadeleri aldı.


anka
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 11:00:13
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 11:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.Yalcin Tüfekcioglu IP: 213.39.180.xxx Tarih : 12.06.2007 11:58:36
Ölünün arkasindan konusulmaz ama söyliyeceklerim dogru oldugu icin her zaman cekinmeden söylerim.Bu eskiyalar Özal döneminde 3-5 eskiya diyerek ciddiye alinmamisti bugün geldikleri noktaya bakin.