22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK, Kandil'de silah depoluyor

Türkiye'nin Kuzey Irak kırsalı ve Kandil Dağı'na yönelik operasyon yapma ihtimali tartışılırken, terör örgütü PKK da yuvalandığı dağlarda yeni eylem planları geliştiriyor.

Örgüt, bir taraftan ileri teknolojideki iletişim cihazları ile Türkiye'deki gelişmeleri izlerken, komuta kademesi ise Kandil Dağı'ndaki militanlarını ağır silahlarla takviye ediyor.


PKK, hem kırsalda güvenlik kuvvetlerini hedef alıp, hem de Türkiye'deki kentlerde sivillere dönük eylemlerini artırırken, Ankara olası Kuzey Irak operasyonunu sıkça dile getirmeye başladı. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Zübeyir Aydar gibi örgütün komuta kademesinde yer alan isimler, geçen yıl örgüt içinde kurdukları yeni teknoloji donanımlı özel birimlerini takviye kuvvetlerle güçlendiriyor. Örgütün yuvası haline gelen Kandil Dağı'na ağır silahların sevk edildiği gözlenirken, eylemlerin büyük bölümünün bu silahlarla gerçekleştirildiği ifade ediliyor.


Geçtiğimiz ay Kandil Dağı'nda 6. kongresini yapan PKK, İmralı'da tutuklu bulunan örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla dağa gönderilen talimatlarını uygularken, örgütün haberleşme konusunda da pratik alanda kullandığı telsizlerin Amerikan yapımı Motorola marka izleme ve dinleme cihazları olduğu belirtiliyor. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KDP) ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) kontrolündeki bölgelerde rahatça hareket eden ve bu bölgedeki kesimler tarafından büyük destek gören örgüt, eylem planlarında önceki yıllarda olduğu gibi cephe ve mevzi formülünden ziyade vur-kaç taktiğine ağırlık veriyor. Kanlı terör örgütü PKK, bununla ilgili olarak da Irak içinden ve diğer ülkelerden ithal ettiği uzaktan kumandalı patlayıcıları Kandil Dağı'ndaki mağaralara depoluyor.
Türkiye'nin örgüte yönelik notasına karşılık Bağdat yönetiminin ise şu ana kadar herhangi bir müdahalede bulunmadığı ifade ediliyor. Dün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay'ı makamında kabul eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubunu Kanbay'dan alan Başbakan Nuri el-Maliki, PKK'ya yönelik tutumlarının daha radikal yönde olacağını ifade ederken, örgütün bu konuda herhangi bir şekilde uyarılmadığı gözleniyor.
İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 23:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz akkaya IP: 85.97.180.xxx Tarih : 19.06.2007 10:03:39
Yine bizim gibigariban çoçukları can verecek galiba olsun ben razıyım yeter ki bitirilsin.