22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK, 'tahsilat' işine de el attı!

Terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ve silah ticaretinden sonra 'tahsilat' işine de başladığı ortaya çıktı.

Van'ın Başkale ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca geçtiğimiz günlerde kaçırılan 3 kişinin alacak-verecek tahsilatı için götürüldüğü belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Esenyamaç köyü Dize deresinin İran topraklarına geçen Ş.Ö., N.Ö., ve C.E. isimli vatandaşlar burada PKK Kongra-Gel terör örgütü mensuplarının barındığı Kelereş kampında bulunan F.S. liderliğindeki 4-5 kişilik bir terörist grup tarafından kaçırılmıştı.

Üç gün boyunca terör örgütü mensuplarının baskı ve kötü muamelesine maruz kaldıktan sonra kendi imkanlarıyla kaçarak köylerine dönen şahısların İlçe Jandarma Komutanlığı'nca alınan ifadelerinde, İranlı bir kişiye sınırda birlikte yaptıkları kaçakçılıktan sonra yüklü miktarda borçları olduğunu ve bu parayı ödemedikleri için İranlı şahsın tahsilat için PKK terör örgütüne başvurduğu anlattılar.

Terör örgütü elemanlarının parayı tahsil etmeleri durumunda yarısının kendilerine kalması konusunda anlaştıkları ifade eden vatandaşlar, yapılan sorgulamalarından sonra çıkarıldıkları Başkale Adliyesi'nde serbest bırakıldılar. Sahışların, güvenlik güçlerine terör örgütünün İran'da bulunan kapları hakkında da bilgi verdiği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 18:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan karagöz IP: 78.162.130.xxx Tarih : 6.11.2007 17:28:42

bu işleri artık karıştırmakta fazla oldular aslında bizim devlet koca ülkeyi kaldırabiliyorsa bu kürt sorununuda halleder bu ların saadece istediği türkleri yok etmek bunlar kendilerini korurlar ama başka ülkeye kafa tutamıyorlar bizimkiler yılanın kafasını küçükken ezecektiler ama bizim devletin 100 de 40 bu işte olduğu için birşey yapmadılar sanki caddede adam öldürmeye çevirdiler adı üstünde savaş istiyorlar niye bizde gitsin ilkdefamı savaşıyoruz bu gidişle artık namuslarınıda pkk ya teslim ederler ama bu gidişle bizim halk ayaklanırsa ozaman kıyamet düşer devletin yaptığı amaç bana göre kürdü kürde öldürtmek ama arada yaş da gidiyorsonra hüzünle bitiyor