22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK, Tarım Bakanlığı'na kadar sızmış

Ankara polisi, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e bombalı suikast yapılacağı ihbarı üzerine başlattığı operasyonda, biri bakanlıkta memur olan 4 kişiyi yakaladı. Zanlılardan Hasan İhsan Elyakut'un, daha önce 2 kez terör örgütü PKK'yla bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandığı ve serbest kaldıktan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başkasına ait kimlikle girip Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na memur olarak atandığı ortaya çıktı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne önceki gelen bir e-postada, isimleri ve oturdukları evlerin adresleri verilen 4 kişinin Bakan Mehdi Eker'e yönelik, bakanlık binasında bombalı eylem yapacakları bildirildi.

Bilgisayarlarına el konuldu 

İhbar üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, verilen 2 adresteki Elyakut, Taylan Özgür Özbay, Cihan Çalgın ve Sadık T.'yi gözaltına aldı. Zanlıların el konulan bilgisayarında da, terör örgütünün sözde bayrağının resmi bulundu, ancak bombalı eylem hazırlığı yaptıklarına dair herhangi bir ize rastlanmadı. 

Elyakut'un kısa bir süre önce de, başkasına ait bir kimlikle KPSS'ye girdiği ve Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde memur olarak çalışmaya başladığı öğrenildi. Yapılan arşiv çalışmasında ise Elyakut'un, PKK ile bağlantısı olduğu iddiasıyla iki kez tutuklandığı, bir süre önce de DTP Kongresi'nde yasadışı örgüt lehine slogan attığı gerekçesiyle hakkında arama kararı çıkarıldığı belirlendi. 

İfadelerinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Elyakut, "örgüt kurmak", Özbay ve Çalgın da "örgüt propagandası" suçlamalarıyla tutuklandılar. Sadık T. ise serbest bırakıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 09:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?