30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

PKK aramıza sızmaya çalıştı!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonda yaralanan gazi komando er Abuzer Fırat, hedeflere ulaşmak için gece gündüz kar ve soğukta 4-5 gün yürüdüklerini söyledi. Irak gazisi Fırat, “Bu vatan için her şeye değer” dedi. Konuşmakta güçlük çeken Fırat için ailesi kurban keserken, evi ziyaretçi akınına uğradı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı Otluca 15’inci Dağ ve Komando Bölük Komutanlığı’da görev yapan komando er Abuzer Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 21-29 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan kara harekatına katıldı. Teröristlerle çıkan çatışmada atılan bir el bombasıyla sol bacak, göğüs ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Fırat, Ankara GATA’da gördüğü tedavinin ardından dün memleketi Adıyaman’ın Besni İlçesi’nin Şambayat Beldesi’ndeki evine getirildi.

Sınır ötesi operasyonda 4-5 gün karlar içersinde yürüdüklerini söyleyen gazi er Abuzer Fırat, şöyle konuştu:

“Kar ve soğuk havaya rağmen Türk askerinin sabrı ve vatan sevgisiyle onların karşısına çıkıp hedefimizi vurduk. O anı, çatışmayı gerçekten yaşamak lazım. Çok güzel bir duygu. Vatanımıza el koymak isteyen kimliği belirsiz insanları yok etmek hepimizin görevi. Bu topraklar kolay ele geçirilmedi. Bizim olan bu toprakları da ele geçiremezler. 4-5 gün kar ve soğukta sürekli hedefimize ulaşabilmek için yürüdük. Gece dinlenmek için durduğumuz bir yerde bizi fark eden PKK’lılar bir anda aramıza sızmaya çalışırlarken çatışma başladı. Uzun süren çatışma sırasında atılan bir el bombası ile bacağımdan, göğsümden ve vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Çatışma devam ediyordu ve ben de tekrar kalkmak istedim ancak başaramadım. Bu vatan için her şeye değer. Eğer iyileşirsem Türk Silahlı Kuvvetlerindeki askerlik görevime devam etmek istiyorum.”

GAZİNİN EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Gazi Abuzer Fırat’ın için ailesi kurban keserken, Türk Bayrağı asılan evi ziyaretçi akınına uğruyor. Baba Salih Fırat, “Oğlum gazi olarak eve döndü. Hem mutluyum, hem de üzgünüm. Bu topraklar kolay ele geçirilmedi. Her karışında atalarımızın kanları var. Oğlum gazi oldu ama şehit de olabilirdi. Beş çocuğum var ve bunların hapsini bu güzel vatanımız ve topraklarımız için şehit ederim. Atalarımız bu ülke nasıl savaştıysa askerimiz ve ordumuzda gereğini yaparak bu terörün kökünü kazıyacaktır. Ben bir gazi babası olarak buna inanıyorum” dedi. Gazi olarak eve dönen oğlunun mutluluğunu yaşayan anne Nazlı Fırat, “Çok mutluyum. Sağ salim eve döndüğü için adak adamıştık ve kurbanımızı kestik” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Helal Sana Mehmedim IP: 88.254.3.xxx Tarih : 13.03.2008 22:55:56

Siz ve sizin gibi Mehmetler olduğu müddetçe bu hainler korkulu rüya görmeye devam edecekler,bu ülkenin 70 milyon insanı sizin arkanızda,Bu hain insan müsveddeleri akıllarını başlarına toplamadığı sürece,Mehmetlerin korkulu rüyası olmaya devam edecek,Bu ülke,bu topraklar kolayına alınmadı,Bu dört çapulcunun kökü kazınacak,ezan susmaz,bayrak inmez,vatan bölünmez,NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE,