22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK liderleri yakalandı mı?

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki yöneticileri Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı yönündeki iddialar, Ankara'nın gündeminden dün de düşmedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Bizde böyle bir bilgi yok." derken, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları kulisleri yeniden hareketlendirdi. Erdoğan, bu yöndeki iddiaları kesin bir dille yalanlamadı. Başbakan, gazetecilerin, "PKK'nın önde gelen isimlerinin yakalandığı ve yakında iade edileceği şeklinde bilgiler var'' hatırlatmasına, şu karşılığı verdi: ''Herkes görevini yapıyor. Hem siyasi hem askeri hem diplomatik gereken neyse hepsi yapılıyor, yapılacak.''

Dün akşam saatlerinde Ankara'dan İstanbul'a gelen Erdoğan, saat 21.00 sularında annesi Tenzile Erdoğan'ın tedavi gördüğü Erenköy'deki Medipol Hastanesi'ne gitti. Başbakan, İstanbul'da metropol Hastanesi'nde ameliyat olan annesini yanlız bırakmadı. 3 saat süren ameliyat boyunca hastanede bekleyen Erdoğan, gece saat 01.00 sularında hastaneden ayrılarak Üsküdar'daki evine gitti. Geceyi İstanbul'da geçiren Başbakan, Ankara'daki programını iptal etti. Erdoğan, cuma namazını Emniyet Mahallesi'ndeki evine yakın Akabe Camii'nde kıldı. Erdoğan'a, İstanbul Valisi Muammer Güler ile Emniyet Müdür Celalettin Cerrah eşlik etti. Caminin önünde Erdoğan'ı bekleyen çocuklara korumalar tarafından oyuncak dağıtıldı. Bazı çocuklar da cami çıkışında sarılarak Erdoğan'ı öptü.


Başbakan, gazetecilerin soruları üzerine annesinin durumunun iyi olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Düne(önceki gün) göre bu sabah daha iyi. Şimdi tekrar ziyaretine gideceğim. Yoğun bakımdaydı ama bu yoğun bakıma alınışı aslında daha rahat bir imkanda olsun diye. Bu sabah çok daha iyi. Bu geceyi daha rahat geçirir. İnşallah çok daha iyi olacak. Doktorların söylediğine göre fevkalade bir şey olmazsa yarın ya da pazar günü taburcu edecekler.'' dedi.
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''PKK'nın önde gelen isimlerinin yakalanıp iade edileceği şeklinde bilgiler var.'' sözleri üzerine, ''Birimler, herkes görevini yapıyor. Hem siyasi hem askeri hem diplomatik gereken neyse hepsi yapılıyor, yapılacak.'' ifadelerini kullandı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 19:15:30
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 02:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?