22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK silahları biliyor muydu

PKK'ya yakın internet siteleri, bombalanan vagondaki silahları bildiğini iddia etti. İstihbarat kaynaklarına göre yurtdışı bağlantılı ajanlar PKK'yı kullandı.

Terör örgütü PKK, bombalı saldırı düzenledikleri Tatvan- Malatya seferini yapan yük trenindeki koınteynerlerde silah bulunduğunu önceden bildiğini ileri sürdü.
İran'dan yüklenen konteynenlerle Türkiye'ye Van'dan giriş yapan ve Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden Malatya'ya giderken Bingöl'ün Genç İlçesi yakınlarında 25 Mayıs'ta PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu 8 vagonu deverilen yük treninden çıkan silah ve mühimmatlar esrarını korurken, PKK'ya yakın internet siteleri bir iddia ortaya attı. PKK'nın silahlı kanadının açıklaması diye bu sitelerde yer alan haberde, terör örgütünün istihbarat ve askeri gelişmelere hakim olduğu iddia edildi.

YURTDIŞI AJANLARIN İŞİ

İstihbarat kaynakları ise, PKK'yı kullanan yurtdışı bağlantılı ajanların silahların yasadışı örgğütlere gitmemesi için treni bombalattığını öne sürdü.

KONTEYNERLER BEKLETİLİYOR

Bu arada Genç İlçesi Suveren İstasyonu yakınlarında 25 Mayıs'ta, teröristlerin demiryoluna yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu raydan çıkan vagonlarda bulunan bir konteynerde İran'dan Suriye’ye gönderildiği ileri sürülen silahların bulunduğu iddiası ile ilgili Bingöl ve Genç Cumhuriyet savcıları soruşturmayı sürdürüyor. Konteynerdeki mühimmatın askeri yetkililerin incelemesi için Genç İlçesi'nde bekletildiği belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 22:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c onen IP: 88.104.48.xxx Tarih : 31.05.2007 22:45:34
pkk nin trenin icin deki malzemeden haberi yok,ama firsat bu ya propaganda amacli iste biliyordukta falan,filan akkillari sira kendilerine pay cikaracak lar ,eger biliyorlarsa,gidip kendileri alsaydi ya ,bol keseden atmak kolay,olay tamamen tesaduf,newton bile yercekimini kafasina elma dusunce bulmadi mi ayni hesap.