15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK sivillere yöneldi

Güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesiyle kan kaybeden terör örgütünün, bombalı saldırılarını artırması Emniyet'i harekete geçirdi. Valilikleri genelgeyle uyaran Emniyet, bombalı ve mayınlı saldırılara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın sivillere yöneldiğine dikkat çekerek, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından valiliklere gönderilen yazıda; PKK'nın güvenlik güçlerine yönelik uzaktan kumandalı tuzak mayınları saldırılarının ardından konsept değişikliğine gidip sivillere yöneldiği belirtiliyor.

Emniyet'in uyarısında terör örgütünün güvenlik güçlerine dönük saldırılarından beklediği sonucu alamadığına dikkat çekiliyor. Örgütün silahlı eylemlere başladığı Eruh ve Şemdinli saldırılarında olduğu gibi benzeri saldırılara başladığı vurgulanıyor. Polis kaynaklarına göre, Ankara'daki Anafartalar Çarşısı'na bomba konulmasının ardından, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin Beşağaç köyünde 12 kişinin öldürülmesi ve en son İzmir'de bombalı saldırı düzenlenmesi, terör örgütünün konsept değişikliğinin göstergesi olarak kabul ediliyor. Emniyet, PKK terör örgütünün aldığı yeni bir kararla, çatışma ya da uzaktan kumandalı tuzak mayınlı eylemlerin yerine yeni saldırı taktiklerinin devreye konulduğu uyarısında bulunuyor. Terör örgütünün askerî kanat sorumlusu Suriyeli Dr. Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in organize ettiği eylemlerin PKK'ya bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri'nce (TAK) gerçekleştirildiği kaydediliyor.

Genelgeye göre, PKK'nın birinci eylem biçimi, sivil halkın kullandığı, belediye otobüsleri, metro, işyerleri ve karakol noktalarını kapsıyor. Bu hedeflere ani baskınlarla molotofkokteylileri atıp, hedefi korkutmayı ve böylelikle toplum üzerinde korku ve dehşet saçarak terör örgütünün varlığını hissettirmeyi amaçlıyor. İkinci aşamadaki eylem biçimi ise, öldürme ve yaralama amaçlı zaman ayarlı veya uzaktan kumandalı bombaların çeşitli hedeflerde patlatılarak kalabalık alanların kan gölüne dönüştürülmesi.

Emniyet, PKK'nın kırsalda yol kenarına yerleştirdiği ve cep telefonuyla patlattığı mayın düzeneklerini, şehirlerde uygulamaya koyabileceği uyarısında da bulundu. Bombalama eylemlerinde, resmî kurumların yanı sıra sivil halkın hedef alınacağı vurgulandı.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 02:52:53
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 10:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?