22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK terörünün finansı Avrupa'dan

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), terör örgütü PKK'nın Avrupa'da para toplama faaliyetlerine hız vermesinin Türkiye'ye yönelik terörist faaliyetlerini artırmasıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.

Europol'ün ''AB, Terörizm Durumu ve Beklentiler 2007'' adlı raporunda PKK, ''etnik milliyetçi ve ayrımcı terör gurubu'' olarak tanımlanırken, terör örgütünün 2003 yılında adını Kongra-Gel olarak değiştirdiği hatırlatıldı. 

Raporda PKK'nın Avrupa'daki faaliyetleriyle ilgili şu bilgilere yer verildi:
''Geçen yıl PKK'nın faaliyetleriyle ilgili Avusturya, Fransa, Almanya ve
Lüksemburg'da 9 şüpheli gözaltına alındı. Tüm şüpheliler Türk vatandaşıydı. Fransa'da geçen yıl temmuz ayında, terörizmi finanse etmek için kara para akladıkları belirlenen 2 PKK üyesi tutuklandı. 2005 yılı sonunda ise Belçika'da 3 ve Almanya'da 1 PKK'lı, örgüte finansman sağladıkları kuşkusuyla tutuklandı. 

Belçika'da ele geçirilen makbuz koçanları, şüphelilerin hemşehrilerinden 'vergi' topladığını gösteriyordu.'' PKK'nın Türkiye'deki terörist faaliyetlerinin de AB üyesi ülkeleri dolaylı ya da doğrudan etkilediği anlatılan raporda Marmaris, Antalya, Manavgat ve Kuşadası'nda İngiliz, İrlandalı ve Hollandalılar başta olmak üzere Avrupalı turistlerin de öldüğü ya da yaralandığı saldırılara değinildi. PKK'nın Türkiye'deki saldırılarından da sözedilen raporda, terör örgütünün Irak'ın kuzeyini üs olarak kullanmasından Türkiye'nin rahatsızlık duyduğu dile getirildi.
 
Fransa'nın şubat ayında PKK'ya karşı yaptığı operasyonlara değinilmeyen raporda, bu ülkenin aynı dönemlerde TKP/ML terör örgütünün askeri kanadını (TİKKO) hedef alan operasyonuna yer verildi. TKP/ML'nin Fransa'daki örgütlenmesinin tasfiye edildiği ve 15 kişinin
gözaltına alındığı ileri sürülen raporda, Almanya ve Belçika'nın da DHKP/C terör örgütünün toplam 6 üyesini gözaltına aldığı bildirildi. 

Raporda, ''TKP/ML'nin Fransa biriminin tasfiyesinde, terör örgütünün Türkiye'deki faaliyetlerine zorla para toplama, adam kaçırma ve kara para aklama gibi yöntemlerle finansman sağladığı ortaya çıkmıştır'' denildi. Europol raporunda, PKK gibi üçüncü ülkelerde etkin terör örgütlerinin AB'yi lojistik üslenme ve finansman sağlama amacıyla kullandığı uyarısı yapıldı.
Raporun bulgular kısmında ''terör örgütü PKK'nın Avrupa'da para toplama faaliyetlerini artırması, Türkiye'deki terör faaliyetlerini artırmalarıyla bağlantılıdır'' denildi.
A.A
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 03:25:38
Güncelleme :11 Nisan 2007 Çarşamba 03:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oflu fatih IP: 84.63.187.xxx Tarih : 10.04.2007 23:01:08
Nereden basliyacagimi bilemiyorum Avrupalinin isi tabiri caizse igneyi kendine batir cuvaltizi baskasina batir simti öyle misal aldi bu dava Avrupalilar ne zaman PKK kentilerine zarar vermeye baslamis Seslerini duyurmaya calisiyor Bakin avrupanin normal halki deyil bunlara taraf dar olan siyasetcileri Yani parlementerler millet vekilleri Örnek Almanyadan yesiller partisi EN IYI DOSTLARI Türkiye tanimi olarak Glaudia Rot siz onlara türkiyenin ANADOLUSU söyledemezsiniz ben yazmiyorum o ismi...... sorunlara gelince Kara para yollari buna siz Zorbalikla Yani tayilikla alinan para bazi masum DOGU ANADOLUDAN EKMEK PARASI ICIN Avrupaya gelmis Türk vatandaslarindan zorla bir nevi alinan paralar bunlar yetmiyor beyler Hakiki kara paralar Narkotik paralar Avrupanin göbeginde Beynir Ekmek gibi uyusturucu saticilari kim bunlar BURADAN yola cikarak AVRUPALI yetkililer IGNENIN kendilerine battiginin farkina varmis KENDI GENCLIGI UCURUMA GITIYOR Yoksa Türkiye Cumhuriyeti umurlarindami olsa idi her kürt sorununda Türkiyeye baski uygulamaztilar yok efendim insan haklari vesayre Ya bizim gibi 40 bin sehit verseler ne yaparlar inanin bir tane kürt Avrupaya sokmazlar AMA yakindir Avrupalilar kendi actiklari kuyuya kentileri girecek Avrupa türkiyeyi bölmek icin planlar yapmis ama kaliba cuvaltizi gendine batirmis. Kendimizi kandirmiyalim somut bir netice avrupadan almadan BU calismalari sadece kendi güvenlikleri icin yapiyor Türkiyeyi terörden korumak icin deyil: TC M.i.T. i TAHA Güclü calismali diyorum saygilar.sevgiler TÜRKIYEM