28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

PKK üyesine cezaevinde infaz

Mersin’de, PKK'nın bombacısı olduğu ve eylem hazırlığı yaptığı iddiasıyla 10 gün önce tutuklanan ‘Harun- Hasan’ kod adlı 25 yaşındaki Mehmet Alkan, cezaevinde elleri ve ayakları bağlanmış halde tavana asılı bulundu.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda, PKK’nın kamplarında bomba eğitimi gördükten sonra eylem yapmak için Mersin’e geldiği belirlenen H.G. sahte kimlikli ‘Harun-Hasan’ kod adlı Mehmet Alkan yakalandı. Alkan'a yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen S.K. ve R.Ö. de yakalandı. İfadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan 3 kişi ‘Terör örgütü mensubu olmak, örgütü adına faaliyette bulunmak ve bombalı eylem hazırlığı yapmak’ suçlarından tutuklandı.

ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLANMIŞ

Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nin D- 4 Koğuşu’na konulan Mehmet Alkan bu sabah elleri ve ayakları bağlı halde tavana asılı olarak bulundu. Alkan’ın cesedi, ihbar üzerine koğuşa gelen Cezaevi Savcısı ve Adli Tabip tarafından yapılan incelemeden sonra otopsi için Mersin Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Alkan'ın 'terör' suçundan hükümlü ve tutukluların kaldığı koğuşta asılarak öldürülmesiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 13:04:09
Güncelleme :21 Nisan 2006 Cuma 13:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?