18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

PKK yolundan kurtarıldılar

Hakkari’de 2 lise öğrencisi PKK’ya katılmak üzereyken polisin operasyonuyla yakalandı. 2 öğrencinin, “Bir anlık hevesle bizi kandırdılar” itirafları sonucu gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Hakkâri Emniyet Müdürlüğü, bir grubun şehirdeki liselerde PKK’nın propagandasını yaparak öğrencilerin dağa çıkarılması için faaliyette bulunduğunu öğrendi. Teknik takiplerde şüphelilerin Hakkâri Ticaret Lisesi 8’inci sınıf öğrencisi M.D. (15) ile Cumhuriyet Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi H.P.’yi (16) PKK’ya katılmaları için ikna etmeye çalıştıkları belirlendi.

Ağlayarak anlattı

Takip sonucu M.D. ve H.P.. 18 Aralık’ta PKK’ya katılmak üzereyken yolda gözaltına alındı. M.D., emniyette ağlayarak verdiği ifadesinde şunları anlattı: “Katıldığımız ilk mitingde hiçbir olaya karışmadık. Bizi polisin mitinge katılan herkesi fişlediğini, artık Türkiye’de hiçbir güvencemizin olmadığını söyleyerek korkuttular. Özgürlük için dağa çıkmamız gerektiği konusunda sürekli baskı yaptılar. KCK milisleri denilen kişiler bizi ikna etti. Ancak bunu ailemize dahi söylemememiz gerektiği anlatıldı. Korkuyorduk ancak bize zarar görmeyeceğimiz anlatılıyordu.

H.P. ile tanıştırıldıktan sonra bizi BDP Hakkâri İl Başkanlığı’na yönlendirdiler. Burada Nebi K. ile görüştük. Bize, ‘Bizden haber bekleyin’ dedi. Bir anlık hevesle başlayan süreç çok hızlı ilerledi. 16 Aralık günü partiye gittik. Bizi Nebi K. karşıladı. ‘Pazar günü saat 11.00’de burada olun’ dedi. Dediği gün ve saatte yeniden partiye gittik. Bir adres verdi. Orada buluştuğumuz bir şahıs bize 30 TL para vererek, Yüksekova’ya gitmemizi ve kağıda yazdığı telefon numarasını çaldırmamızı istedi. Telefonunu çaldırdığımız kişiler bizi Yüksekova’dan alarak PKK kamplarından birine götürecekti. İlçeye gitmek üzere minibüse bindik. Yolda polis ve asker minibüsü durdurdu, gözaltına alındık.”

İyi ki yakalandık

H.P. ise ifadesinde şunları söyledi: “Liseli gençlerin birçoğunun aynı şekilde dağ kadrosuna katılması isteniyor. Karşı çıkanların aileleri ölümle tehdit ediliyor ya da kaçırılıyor. İyi ki yakalandık. Yoksa şimdi dağlarda olacaktık. Bizi örgütün elinden kurtarın.” İfadeler doğrultusunda polisin Hakkâri’de gerçekleştirdiği operasyonlarda, 2 liseli öğrencinin dağa çıkarılması için aracılık ettiği iddia edilen BDP Hakkâri Merkez İlçe Başkanı Fikri E. ile Nebi K., Nurettin K. ve Emirhan E.’yi gözaltına aldı. 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. M.D. ve H.P. ise ifadeleri tamamlandıktan sonra ailelerine teslim edildi ve polis korumasına alındı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2012 Cuma 16:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?