30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

PKK'da yaşanan panik telsize yansıdı

PKK’nın çete başlarından Murat Karayılan’a yakınlığıyla tanınan Abdülkerim Ertaş’ın Bestler-Dereler’de öldürülmesinin örgütte yarattığı şok, telsizlere yansıdı.

Teröristler, ’Kurtay Faraşin’ kod adlı Ertaş’ın ölümünden Suriye uyruklu Fehman Hüseyin’i sorumlu tuttu. Şırnak’ın Bestler-Dereler bölgesindeki çatışmada, Abdülkerim Ertaş ile yardımcılarından ’Piling Hakkari’ kod adlı Şaban Aktaş, ’Şiyar Van’ kod adlı Mustafa İşçan ve ’Brüsk Kobani’ kod adlı Ali Mürşit’in de aralarında bulunduğu 16 terörist öldürürüldü. Ertaş’ın ölümü örgüte telsizle duyurulurken, teröristlerin büyük şok ve moral çöküntüsü yaşadığı belirlendi. Örgütün telsiz anonslarında, Ertaş’ı riskli eylemlere gönderdiği için Fehman Hüseyin suçlandı.

Telsizlerde "Suriyeli, Dr. Ali’nin intikamını Kurtay yoldaşı harcayarak aldı. Suriyeli’nin hırsı daha ne kadar arkadaşımızın başını yiyecek" anonsları duyuldu. Karayılan’a çok yakın olan ve 2007’de Haftanin Kampı sorumluluğunu yürüten Ertaş, örgütün silahlı kanat sorumlusu Suriyeli ’Dr. Bahoz’ kod adlı Fehman Hüseyin’in yakın adamı ’Dr. Ali’ kod adlı Yusuf Turhallı’nın yerine Ocak 2008’de Şırnak, Siirt, Bingöl, Bitlis sorumlusu olarak atanmıştı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 05:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?