25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

PKK'lilar kıskaca alındı

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) internet sitesinde, İran ordusunun Kandil Dağı'nı dün geceden beri bombardıman altına aldığı; Türkiye'nin de terör örgütü PKK'nın Hakurk kampına top atışı yaptığı iddia edildi.

TÜRKİYE TOPLUYOR, İRAN BOMBALIYOR

Talabani'nin lideri olduğu IKYB'nin resmi internet sitesinde yeralan bir haberde, İran ordusunun İran-Irak sınırında bulunan Kandil Dağı eteklerini dün geceden beri bombardıman altına aldığı belirtiklirken, Türk topçusunun da İran-Irak-Türkiye üçgeninde bulunan PKK'nın Hakurk kampının bulunduğu Sidekan bölgesine top atışı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Irak'ın kuzeyindeki yerel kaynaklar ve KYB'nin resmi internet sitesi, son iki gündür İran ve Türk topçusunun Kandil ile Hakurk bölgesini yoğun top atışı altına aldığını ileri sürdü.

AĞIR TOPÇU ATEŞİ

Kaynaklar, İran ordusunun dün öğlen saaatlerinden itibaren Irak-İran sınırında yer alan ve Kandil Dağı'nın eteklerinde bulunan Rezge, Maderu, Şinawe köylerini ağır topçu altına alındığını açıkladılar.

KYB'nin internet sitesindeki haberi göre, İran topçusunun bombaladığı bölgelerin bağlı bulunduğu Süleymaniye'ye bağlı Sengeser İlçesi Kaymakamı Abdullah İbrahim, İran'ın bombardımanını doğrulayarak, şimdiye kadar can kaybı olmadığını, ancak maddi hasarın meydana geldiğini açıkladı.

TÜRKİYE HAKURK'U BOMBALIYOR

Haberde Türk topçusunun da dün sabah saatlerinden itibaren İran-Irak ve Türkiye üçgeninde yer alan ve PKK'nın Hakurk adını verdiği kampın bulunduğu Sedekan ilçesinin kırsal alanını bombaladığını iddia etti.

Site, Türk topçusunun PKK'lıların barındığı iddia edilen Deşta Berazgir, Kaniyareş, Geliye Reş, Elmuşa Jerin adı verilen bölgeleri öğlen saatlerine kadar yoğun top atışına tuttuğunu ileri sürdü.

Top atışından sonra can ve mal kaybı konusunda bilgi alınamadığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?