22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK'lılar tuzak kurmuş...

VAN’ın Başkale İlçesi Barış Köyü yakınlarında bugün sabah saatlerinde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın kendiliğinden patladı.

Hafta sonları piknik yapmak için gelen vatandaşların kullandığı yoldaki mayın şans eseri araç geçişlerinin hemen ardından patlarken, olası bir faciadan dönüldü. Olayın ardından Jandarma ve Emniyet bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Van’ın Başkale İlçesi’ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan Barış Köyü Değirmendere Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın sabah saat 09.30 sıralarında kendiliğinden patladı. Hafta sonlarında onlarca vatandaşın piknik yapmak için gittiği mesire yerinin hemen yanında bulunan yola döneşenen mayının patlamasıyla yolda 1 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukur oluştu. İlçenin tek mesire yeri olan Değirmendere bölgesinde mayının araç geçişlerinden hemen sonra patlaması, olası bir faciayı engellemiş oldu. Durumun bildirilmesi üzerine Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekipleri bölgeye gelerek gerekli incelemelerde bulundu.

BAĞIMSIZLARA OY ÇIKMAYINCA BASKI ARTTI

Piknik yapmak için bölgede bulunan vatandaşlar, 22 Temmuz 2007’de yapılan milletvekili genel seçimlerinde bağımsız adaylara yeterince oy çıkmadığı için terör örgütü üyelerinin halk üzerinde korku ve baskı oluşturmak istediğini söyledi. Yetkililer, bombanın türü konusunda araştırma yapıldığını ve plastik patlayıcı olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.
DHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 15:13:35
Güncelleme :18 Ağustos 2007 Cumartesi 15:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman ŞİMŞEK IP: 85.107.75.xxx Tarih : 25.08.2007 21:50:17
PKK terörü karşısında büyüklerimiz yani liderlerimiz başarılı adım atmaya korkmaktadırlar.Yani sınır ötesi harekatı bu terör har ay nerdeyse onlarca Türk gencini yani Askerlerimizi bu vatanı atalarını örnek alarak savunan Mehmetimiz ŞANLI ASKERİMİZ MEHMETÇİĞİMİZ bir pisliğin kurduğu amyına veya o pisliğin kurşununa kurban gidiyor. BENİM ASKERİM ŞEHİT OLUYOR. Peki neden o kendini halkın vekili sayan yerinde koltuğunda rahat otursun diye.Bunu boşverin daha önemlisi biz TÜRK milleti için şehit oluyorlar.Biz tepkimizi Kahraolsun PKK diye haykırıyoruz.PKK kahrolmuyor malesef benim ASKERİMİN AİLESİ MAF OLUYOR. Peki neden kanı yerde kaldı.Onu vuran bir terorist liderler bu konuda olumlu adım atamamaktadırlar.NEDENİ İSE KORKU .Tarihlerinden şüphe ederler.Biz 2 3 şey yapalım halkın gözüne girelim.Böyle olamaz yeter diyoruz .Burnumuzun dibinde o itlerin yuvası Ne ABD den korkuyor nede diğerlerinden bizim MEHMEDİMİZ.Ölüm onlar için bir parça askerlikde BENİM ATALARIM TÜRKTÜR.MEMLEKETİ SAVUNMAK İÇİN DÜNYADAN İZİN İSTEMEDİ.KAFA TUTTU O HASTALIKLI YARALI HALİYLE DÜNYAYA BU ASKERLER SİZİN EVLATLARINIZ DEĞİL SAYIN LİDERLERİMİZ BUNLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN GERÇEK TÜRK VATANSEVERLERİN EVLATLARIDIR.HAYATLARI VATANA TÜRK İNSANINA BEDAVADIR YANİ FEDA DIR SİZİN GİBİLERE DEĞİL.BUNU BİLİNİZKİ HAKLARI SİZE LİDERLER HELAL DEĞİLDİR. GERÇEK TÜRKLERE FEDA HELALDIR.