30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

PKK'nın din kozu gerilim yarattı

İki terör örgütü, yine birbirlerine düştü. Nevruz kutlamaları sırasında derneklerine yönelik saldırılardan PKK’yı sorumlu tutan, DTP’nin dini motifli siyasetine çatan Hizbullah, "Müslüman Kürt halkına karşı suç işliyorlar" iddiasıyla, "Gerekirse çatışırız" uyarısında bulundu.

GÜNEYDOĞU’da Hizbullah ve PKK arasında giderek artan gerilim, Nevruz ile iyice su yüzüne çıktı. Nevruz kutlamaları sırasında, Hizbullah’ın yasal kolu olarak nitelendirilen Mustazaflar ile Dayanışma Derneği’nin (Mustazaf- Der) Yüksekova Şubesi’ne yönelik saldırı, iki terör örgütü arasındaki şiddetin fitilini de ateşledi.

İSLAM’A KARŞI SUÇ Hizbullah’ın kurucusu olan ve 2000 yılı ocak ayında İstanbul Kavacık’ta düzenlenen operasyonda öldürülen Hüseyin Velioğlu’na atfen kurulan internet sitesinde yayımlanan ve örgütün resmi görüşü olarak nitelendirilen bildiride, "PKK ve DTP’yi Müslüman Kürt halkının temsilcisi gibi gören veya gösteren kişi veya gruplar, kesinlikle bilmelidirler ki, bu konuda İslam’a ve Müslüman Kürt halkına karşı suç işlemektedirler" uyarısı yapıldı.

BİZİ İYİ BİLİRLER Velioğlu’nun ölümü sonrasında, çalışmalarını legal platforma da taşıyan Hizbullah Örgütü, bölgede yayınladığı bir başka bildiride ise, PKK’nin kendilerine yönelik saldırılara devam etmesi halinde takınacakları tavrı, "Bizler hiçbir zaman çatışma taraftarı olmadık, inşallah olmayız da. Ancak haksızlığa asla tahammülümüzün olmadığını çok iyi biliyorlar" sözleriyle özetledi.

YENİ GÖREVLENDİRME "PKK’nin legal kolu olan DTP Müslümanlara yönelik saldırılarını her fırsatta pratiğe koymaktadır" değerlendirmesinin de yapıldığı bildiride, örgüt üye ve sempatizanlarına yönelik yeni görevlendirme de "PKK ve DTP’nin İslam ile hiçbir alakalarının olmadığı konusunda halk kitleleri bilgilendirilmeli ve uyarılmalıdır" sözleriyle duyuruldu. Hizbullah, PKK ve DTP’ye yönelik olarak "Balıktan daha aptal ve unutkan" ithamında da bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 05:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?