22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK'nın silahları nereden?

İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda PKK'nın elindeki silahlarla ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi.

 PKK'nın elindeki mayınların yüzde 60'ının İtalyan menşeili olduğu, Kalaşnikof tüfeklerinin yüzde 74.6'sının Rusya'da üretildiği belirtildi. PKK'nın Rusya, Ermenistan ve Irak'tan silah aldığı iddia edildi.

Terör davalarına bakmakla yetkili ve görevli Ağır Ceza Mahkemeleri Başsavcılığı'na sunulan rapora göre terör örgütü PKK, 2007'nin ilk 6 ayında Irak, Ermenistan ve Rusya'dan silah aldı.

B-7, RPG-7 roketatar, Kanas, Kalaşnikof, Biksi ağır makinalı tüfek, el bombaları ve mayınlar Ermenistan üzerinden Irak'taki kamplara götürüldü.

Raporda terör örgütünün elindeki silahların nerelerde üretildiği de belirtildi.

Buna göre Kalaşnikof tüfeklerin yüzde 74.6'sının Rus, yüzde 15.2'sinin Çin, yüzde 3.8'inin Macaristan menşeili olduğu bildirildi.

Kanas, Biksi ve diğer piyade piyade tüfeklerinin ise yüzde 48.2'sinin Rus, yüzde 14.6'sının İngiltere, 11.2'sinin ABD menşeili olduğu belirtildi. Ayrıca rapora göre roketatarların yüzde 87.3'ü Rus yapımı.

Anti-tank ve anti-personel mayınların yüzde 63.6'sının İtalyan menşiili olduğu belirtilirken, el bombalarının yüzde 76'sının Rus, 21.8'inin ABD yapımı olduğu açıklandı.

Raporda, PKK'nın Kuzey Irak'taki Kandil Dağı bölgesinde toplam 17 ayrı kampta askeri ve siyasi faaliyetlerini sürdürdüğü ve bu kampların bir kısmının boşaltıldığı yer aldı.

Halen 3 bin 800 kadar PKK'lı teröristin Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kırsal alanda faaliyet gösterdiği belirtilirken, terör örgütü PKK'nın Karadeniz’e açılma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Özgür Cebe / DHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 11:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?