22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK'nın suikast silahları ele geçirildi

"Derin gölge" operasyonu: 47 tabanca ele geçirildi...


Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenledikleri "Derin Gölge" operasyonunda, İran ve Irak'tan Türkiye'ye getirilen terör örgütü bağlantılı 47 tabanca ele geçirildi.


Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptıkları çalışmalar neticesinde, İran ve Irak'tan Türkiye'ye getirilen terör örgütü bağlantılı silahların yakalanması için 'Derin Gölge' adı verilen bir operasyon başlatıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine getirilen bir otomobili izleyen ekipler, özel bölmelere silah yerleştirildiğini belirlediler.

Van'a gitmek için yola çıkan U.T yönetimindeki otomobil, Van merkeze giriş yaptığı sırada Hakkari polis kontrol noktasında Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durduruldu.

Otomobilin depo ve değişik yerlerindeki özel bölmelerde yapılan aramada, 1 Mauzer, 7 Lama, 10 Brovning, 4 Parebellum, 10 Star, 3 Wolter, 8 Baretta, 2 CZ 99 ve 2 adet hayalet olarak adlandırılan Glock marka silah, 80 adet şarjör, 24 adet Lazer Pointer ile 1 adet lazer aparatı ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, olayla ilgili otomobil sürücüsü U.T'nin tutuklandığını, M.Ç, T.K. ve O.A'nın ise arandığını bildirdi.


aa
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 12:48:42
Güncelleme :24 Haziran 2007 Pazar 17:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?