16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

PKK'ya karşı hukuki mücadele

ABD’nin PKK ile mücadelede ne gibi yeni adımlar atacağına dair gözler 30 Ocak’ta ABD’nin terörle mücadele koordinatörü emekli orgeneral Joseph Raltson’ın Türkiye ziyaretine çevrilirken, İstanbul’da dün ve bugün gün terör örgütü ile ilgili gizli tutulan toplantılar yapıldığı ortaya çıktı.

Toplantıda ağırlıklı olarak PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerindeki faaliyetlerine karşı hukuki anlamda ne gibi yaptırımlar yapılabileceği değerlendirildi.

AVRUPA’DAN DA KATILIM

Türkiye ve ABD’den adalet bakanlıkları temsilcilerinin katıldığı toplantıda ayrıca İngiltere, Hollanda ve Fransa’dan da terörle mücadele konusunda çalışan üst düzey savcılar ile istihbarat yetkilileri hazır bulundu.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği de terörist örgütlerle mücadele konusunda fikir ve tecrübelerin paylaşıldığı bir dizi toplantı yapıldığını yazılı bir açıklamayla doğruladı.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

İki gün süren toplantıda ülkeler arasında farklılıklar gösteren hukuk sistemleri arasındaki boşlukların belirlenip kapatılması ve terörle yasal alanda daha etkin mücadele yöntemleri kapsamlı şekilde masaya yatırıldı.

Toplantılarda ayrıca küresel olarak faaliyet gösteren terör örgütlerinin takibi, bunlarla ilgili istihbarat elde etme ve paylaşımı ile bu konularda yaşanan zorlukların tespiti ve zorlukların çözümü yolunda atılabilecek adımlar da görüşüldü.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Ankara’dan gelen hakimler ve ülke genelinde organize suçlar ile terörizmle mücadelede görev alan başsavcılar toplantının Türk katılımcıları arasında yer aldı.

DEVAM EDECEK

Türkiye ve ABD’nin bundan sonra da 2007 yılıyla ilgili para aklama, terör örgütünün finansman kaynakları ile PKK’ya karşı değişik diğer mücadele yöntemlerinin de ala salınacağı bir dizi grup çalışmaları planlandığı belirtildi.
Uğur ERGAN / Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 09:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.173.xxx Tarih : 27.01.2007 16:56:17
NASIL YANI ADAMLARLA MASAYAMI ODURACAGIZ YA SUNU ACIK CA BILELIM BU IS MASADA HALLOLUCAGINA INANMIYORUM CÜNKÜ AVRUPADA TÜRK SEVGISI OLMADIGINA INANIYORUM ALMANYADAN ÖRNEKLERSEK PKK LININ TÜRKDEN COK DEGERI VAR NIYE MI CÜNKÜ TÜRKLER VATAN HAINLIGI YAPMIYOR ÜLKENIN HARITASI ILE UGRASMIYOR KONUMUZA GELELIM YA SU ISI UZATMIYALIM ADAMLAR ZAMAN KAZANMAYA CALISIYOR PKK SIRLARI BUNLARLA PAYLASMAK DOGRU DEYILDIR BEKI AVRUPALILARIN SILAHLARI PKK LILARIN CEPHANELERINDE BUNU ACIKLAMASINI YAPSINLAR JEOPOLITIKALAR ÜRETMIYELIM AVRUPADAKI SÖZDE TÜRK METYASI HERSEYI BIZ VATANDASLARDAN TAHA IYI BILIYOR NEDEN ARASTIRMIYOR VEYA GERCEKLERI TÜRKIYE ILE BAYLASMIYOR EN AZINDAN ALMANYADAKI PKK FAALIYETLERINI BEN ALMANYADA YASADIGIM HALDE BENDEN IYI BILIYOR MESELA NASIL PKK YA PARA SAGLANDIGINI KUZEY IRAKA TERÖRIST GÖNDERILDIGINI BUNLAR YETMEMIS GIBI BIRDE AVRUPAILE ADAMLARI MUHATTAP ALACAGIZ KÜRDISDAN GÖRÜSÜCEGIZ BASKA YORUMLARDA TEFALARCA DÜSÜNCELERIMIZI ACIKLAMISTIK AMA KIMSE ÖNEMSEMIYOR KALIBA YINEDE AYNI YOL DEVAM EDIYORUZ BIRDE ÖCALANI IMRALIDAN ALALIM KATRO TAMAMLANIR OLANLAR YINE BENIM MEHMETCIGIME OLUR BUKATAR BASIT BIRAKALIM BU OYA LAMA TAKTIGINI