15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PKK'ya lanet yağdı

Samsun'da toplumsal duyarlılık gösteren vatandaşlar kenetlenerek, terör örgütü PKK'yı ve Türk askerlerinin şehit edilmesini protesto etti.

Şırnak ve Diyarbakır'da askerlerin şehit edilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Ülkenin her yerinde çeşitli gösterilerle PKK terör örgütü lanetlenirken, Samsun'da da son günlerde artan terör olayları ve çok sayıda askerin şehit edilmesi vatandaşların sert tepkisine neden oldu. Fatih Mahallesi sakinleri, düzenledikleri protesto eylemi ile PKK'lı teröristleri lanetledi. 7'den 70'e kadın, erkek ve çocuk, PKK aleyhinde sloganlar attı. Mahalle gençleri ise dev Türk bayrağı ile eyleme destek verdi. Kalabalık daha sonra araçlarına bayrak taktıktan sonra şehrin içinde konvoy düzenledi.

Kornalar eşliğinde terörü protesto eden vatandaşlara, yoğun destek geldi. Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'na gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Protesto eylemi ile ilgili mahalle halkını temsilen konuşma yapan Yaşar Keklik, PKK'ya baş kaldırdıklarını vurguladı.

Mezarında kefensiz yatan, mezarı kaybolan şehitler adına teröre baş kaldırdıklarını ifade eden Keklik, "Kürdü, Laz'ı, Alevi'si Sünni'si ve Çerkez'i olarak, şehit oğullarının başında bir damla gözyaşını gizleyen analar, bacılar, yetim kalan çocuklar adına baş kaldırıyoruz. Bu bayrak yere inmez. Vatan bölünmez. Biz tarihi olmayan bir millet değiliz. Yedi cihana hükmetmiş bir devletiz" dedi.

Kadınların büyük destek verdiği protesto eyleminde konuşmanın ardından şehitliğe gidildi. Burada şehitler adına Yasin-i Şerif okutan mahalle halkı, gözyaşlarını tutamadı. Mahalleli daha sonra yine sloganlar atarak mezarlıktan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2007 Pazar 17:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan Güler IP: 88.226.172.xxx Tarih : 15.10.2007 10:25:19

Kurtuluş savaşının başlatıldığı bu kentte ülkemize yönelik bölücü teröre karşı samsun halkının göstermiş olduğu duyarlılığı destekliyor bu mahalle hareketinin daha da genişletilmesi gerektiği inancını taşıyorum. SAYGILARIMLA.