22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Polemik bitiren açıklama

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı’ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının, önceden planlanan askeri faaliyet nedeniyle Ankara dışında olacaklarının, Çankaya Köşkü’nde yarın yapılacak kabul resmi planlanmadan önce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bildirildiğini duyurdu.

Yazılı açıklamada, yarın Cumhurbaşkanlığında yapılacak resmi kabul konusunda bazı basın yayın kuruluşlarında gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığının izlendiği kaydedilerek, şöyle denildi:

“Sayın Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının, daha önceden planlanan askeri faaliyetler nedeniyle Ankara dışında olacakları bilgisi, esasen bu davet planlanmadan önce, Sayın Cumhurbaşkanımıza 30 Ağustos günü sunulmuştur.

Söz konusu resmi kabul için 5 Eylül tarihinin seçilmesi, anılan kabulün Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmesinden önce düzenlenmesi zaruretinden kaynaklanmıştır.

Bu çerçevede, konuya farklı anlamlar yüklenmemesi üzerinde önem ve hassasiyetle durulması gerektiği değerlendirilmektedir.”

ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 22:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?