22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Polis, polisi kovaladı

İstanbul Güngören'de otomobil hırsızlarını kovalayan sivil polislerin peşine "silahla adam kovalıyorlar" ihbarı üzerine resmi polisler düştü.

Gecenin karanlığında spor kıyafetlerle dolaşan güven timi görevlisi 2 genç polis memuru, bir otomobili çalmaya çalışan 3 şüpheliyi farketti. Silahlarını çeken güven timi polislerleri, şüphelileri kovalamaya başladı. 3 kişinin silahlı kişilerce kovalandığını gören devriye polis ekibi, silahlı kişilerin güven timi görevlisi olduğunu farketmeyerek peşlerine düştü. Bir süre devam eden kovalamaca sırasında güven timi polisleri, şüphelileri yakaladı. Yerde yatan şüpheliler ile eli silahlı kişilerin yanına yaklaşan resmi kıyafetli polisler gerçeği ancak anlayabildi.


Olay bugün saat 03.00 sıralarında Güngören Merter Atakan Sokak’ta meydana geldi. Gecenin karanlığında sokakta spor kıyafetleriyle dolaşan dolaşan güven timi görevlisi iki genç polis, bir otomobili çalmaya çalışan biri gözcü üç şüpheliyi farketti. Sivil giyimli kişilerin polis olduğunu anlayan zanlılar yaya olarak kaçmaya başladı. Güven timi polisleri de silahlarını çekerek zanlıları kovalamaya başladı. Bahçelievler’e kadar kaçan şüpheliler, buradan D-100 Karayolu’na çıktı. Bu sırada üç kişinin, silahlı iki kişi tarafından kovalandığını gören resmi kıyafetli polis ekipleri de kovalamacaya katıldı. Resmi kıyafetli ekipler ile güven timi ekipleri arasında bir süre kovalamaca yaşandı.

ZANLILAR YAKALANINCA GERÇEK ANLAŞILDI

Kaçan iki şüpheli, güven timi elemanları tarafından Merter’de yakalandı. Bu sırada resmi kıyafetli polisler de yanlarına yaklaştı ve gerçeği anladı. Güven timi görevlisi iki polis, yakaladıkları iki kişiyi resmi kıyafetli polis ekiplerine teslim etti. Şüpheliler polis merkezine götürülürken, güven timi polisleri, süpheli üçüncü bir kişinin de olduğunu söyledi. Bunun üzerine bu kişiyi yakalayabilmek için polis ekipleri harekete geçti. Kısa süre sonra üçüncü şüpheli de yakalandı. Yere yatırılan şüpheli kelepçelenerek polis otosuna bindirildi.
Gözaltına alınan üç kişi Güngören Şehit Osman Kahraman Polis Merkezi’ne götürüldü. Polis ekipleri şüphelilerin çalmaya çalıştığı aracının yanına gelerek sahibine haber verdi. Çevredeki vatandaşlar ise, sokak aydınlatma sisteminin bozuk olduğunu, yapılmazsa hırsızlık olaylarının artacağını söyledi.

Sinan BİLGİLİ/dha/hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 12:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?