22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Polis eski vekil Bayram'ı arıyor

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin 9 ilde kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerinde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına aldığı 22 zanlı adliyeye çıkarıldı. Polis, aralarında Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ında bulunduğu 15 zanlıyı daha arıyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri 4.5 ay önce savcılık kararıyla bazı müteahhitlerin telefonlarını teknik takibe aldı. Bunun sonucunda operasyon için harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak 9 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonlar kapsamında, İstanbul, Ankara, Siirt, Erzurum, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Giresun, Kars ve Van'da kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları öne sürülen müteahhitler ile aralarında devlet memurları ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 22 zanlı gözaltına alınarak Van'a getirildi. Emniyet'teki sorguları tamamlanan zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildi.

Yakalanan zanlılar, örgüt kapsamında ‘İhaleye fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, ihale kanununa muhalefet ve cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'la suçlandı. 22 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında Van eski Milletvekili Mustafa Bayram'ın da aralarında bulunduğu 15 zanlının arandığı belirtildi. Polisler bu sabah Mustafa Bayram'ın Edremit İlçesi'ndeki evine giderek arama yaptı. Operasyon kapsamında yaklaşık 100 ihalenin incelendiği ve milyonlarca YTL'lik yolsuzluk yapıldığı ileri sürüldü.

Mustafa Bayram, oğlu Hamit Bayram'ın Van'da polis merkezinden kaçırılması olayına karıştığı gerekçesiyle ‘Uyuşturucu kaçakçılığı için teşekkül oluşturmak, devlete karşı silahlı isyan çıkarmak ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlarından 4 yıl arandıktan sonra 2004'te yakalanmış, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra hakkında gıyabi tutuklama kararı verildiğini öğrenince kaçmıştı. 8 ay tutuklu kalan Bayram hakkında, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 5 yıllık hapis cezası kararı ‘eksik soruşturma’ gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozulmuştu.




Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 15:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?