22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Polis sahtecilikten yakalandı

İzmir'de, sahte kimlik ve resmi belgeler düzenledikleri, hırsızlık mallarını sahte belgelerle sattıkları ileri sürülen şebekenin 8 elemanı yakalandı.

Karşıyaka ilçesinde devriye gezen polis ekibi, şüphe üzerine durdurduğu Ö.Y'nin kimliğini kontrol etti. Üzerinden sahte kimlik çıkan Ö.Y'nin, bir suçtan arandığı belirlendi. Bunun üzerine Y.Ö'ye sahte kimlik düzenleyen kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı, Y.Ö, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Y.Ö'nün kullandığı sahte kimliğin Basmane semtinde oto kiralama firması işleten N.S. tarafından düzenlendiğini belirleyen polis ekipleri, söz konusu kişinin piyasaya sahte para sürdüğü bilgisine ulaştı.

Yapılan soruşturmada, N.S'nin elebaşı olduğu şebekenin sahte kimlik, vergi levhası, noter tasdik belgesi ve pasaport yaptıklarını belirlendi, hırsızlık mallarını da sahte belgelerle sattıklarını öğrenildi. Bunun üzerine operasyon düzenleyen polis ekipleri, N.S. (46) ile şebeke elemanları olduğu iddia edilen B.D. (31), Ü.A. (39), F.Ü. (46), Ş.A. (46), İ.A. (42), İzmir Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru A.B. (42) ve emekli polis memuru T.Ç'yi (49) yakaladı.

Operasyon sırasında zanlıların gösterdikleri yerlerde aramalar yapan ekipler, sahte olduğu belirlenen 8 sürücü belgesi, ticari taşıt belgeleri, noter tasdik belgeleri, 86 nüfus cüzdanı sureti fotokopisi, 3 ikametgah belgesi, kopyalanmış 6 kredi kartı, sahte faturalar ve vergi levhaları, ehliyet kesme makinesi, PVC kaplama makinesi, ehliyet ve diğer evraka basılan soğuk mühür, 3 sahte pasaport, İstanbul'dan çalıntı olan ve motor şase numarası değiştirilerek yapılmış 1 otomobil ele geçirildi.

Bu arada, şebeke elemanlarının yurt dışına çıkmak isteyenlere de sahte vize hazırladıkları bildirildi. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 8 zanlı, “örgüt oluşturarak sahtecilik yapmak” ve “çalıntı malları sahte belge ve evrak düzenleyerek satmak” suçlarından İzmir Adliyesine sevk edildi.


AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 13:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?