22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Polisler tecavüzden yargılanıyor

İzmir'de Moldova uyruklu kadını gözaltına aldıktan sonra bir otele götürüp isteği dışında birlikte oldukları iddia edilen 2 polis memurunun yargılanmalarına başlandı. Sanık polis memurları, suçlamaları kabul etmedi.

Bir fuhuş operasyonu çerçevesinde dinlenen telefon görüşmelerinde, Moldova uyruklu Aliona G'nin (26) “iş dönüşü” polislerce alındığı ve polislerle bir otelde cinsel ilişkiye girdiği yönündeki ifadeler tespit edildi.

Aynı operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Aliona G'nin arkadaşı Alena R'nin, “Aliona G. bana 'İzmir'de resmi polisler tarafından alındım. Problem çıkmaması için kötü ve pis bir otelde, her iki polisle de birlikte olmak zorunda kaldım' dedi” şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi.

Aliona G'nin daha sonra İstanbul'a oradan da ülkesine döndüğü ve Türkiye'ye girişine 1 yıl süreyle yasak konduğu kaydedildi.

Telefon görüşmelerinde geçen resmi polis aracının plaka numaralarından yola çıkan savcılık, polis memurları E.K.B. ve A.G'ye, “Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı” suçundan dava açtı.

DURUŞMA

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memurları ve avukatları katıldı.
Polis memuru E.K.B, olay günü içinde yabancı uyruklu kadınların olduğu bir otomobili durdurduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Aralarında yüzbaşı olduğunu söyleyen bir kişi de vardı. Pasaportlarını inceledik. Herhangi bir eksik bulamadık ve pasaportları kendilerine iade ettik. Yabancı uyruklu bir kadını otele götürdüğümüz ve orada cinsel ilişkiye girdiğimiz kesinlikle doğru değildir. Meslek yaşamımız başarılarla ve takdirnamelerle doludur. Suçlamaları kabul etmiyorum.”
Polis memuru A.G. de savunmasında böyle bir olayın gerçekleşmediğini iddia etti.

Duruşmada, 2 polis memuru ile bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan bir kişi dinlendi.

Diğer tanıkların da dinlenmesi için yargılama ertelendi.
a.a
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?