15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Polisten kaçtı, teknolojiden kaçamadı

Beykoz'da 3 ay önce bir kişiyi silahla öldürdüğü gerekçesiyle aranırken kiralık olarak kullandığı araçtaki GPS sistemi sayesinde yakalanan şüpheli, tutuklandı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 20 Ekim 2006'da Polenezköy'deki ormanlık alanda bulunan cesede ilişkin çalışma yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen kişinin, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Yenice Beldesi Demirli Tatil Sitesinde oturan ve Ayfon Bolvadin nüfusuna kayıtlı Mustafa Uşaklı (45) olduğunu belirledi.

Bu tespit üzerine Afyon ve Çorlu'daki araştırmalarda, Uşaklı'nın, Çorlu'nun Yeniçiftlik Beldesindeki Telekom şubesinde görevli bir memurla yapılan görüşme neticesinde evine kısa süre önce sabit telefon ile internet hattı taktırdığı anlaşıldı.

Mustafa Uşaklı'nın sabit telefon ve cep telefonuyla yaptığı görüşmeleri de inceleyen jandarma ekipleri, bu telefonlardan sürekli görüşme yapılan Doğan K'yı şüpheli olarak incelemeye başladı. İncelemede, Doğan K'nın, sürekli telefonla görüştüğü Uşaklı'nın evine gelip gittiği ortaya çıktı.

Genişletilen çalışmalarda Doğan K'nın Yeniçiftlik'te bulunduğu süre içerisinde kullandığı otomobili de inceleyen jandarma, İstanbul'daki bir oto kiralama şirketinden 2 ay süreyle kiralanan bu aracın gittiği yerleri, üzerindeki GPS sistemi sayesinde belirledi.

Uşaklı'nın cesedinin bulunmasından bir gün önce aynı noktada olduğu anlaşılan otomobil, jandarma ekiplerince oto kiralama şirketinden alınarak incelendi.

İncelemede, Mustafa Uşaklı'ya ait kan izlerine rastlanınca, aracı kiralayan Doğan K. hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Doğan K'nın, İstanbul'daki kız arkadaşının evine gelebileceğinin belirlenmesi üzerine önlem alan jandarma ekipleri, 9 Ocak günü söz konusu adrese gelen şüpheliyi gözaltına aldı.

Evde, Doğan K'nın olayda kullandığı tabanca ile şarjör ve 5 adet mermi ele geçirildi.

Doğan K, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
aa
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 23:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?