19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Prof. Yurturan'a tahliye!

Kalp ameliyatı olan Prof. Yurtkuran'a tahliye

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve dün İstanbul'da açık kalp ameliyatı geçiren Uludağ Üniversitesi eski Rektörü aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili olan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, hakkında tahliye kararı çıkartıldı. Oğlu Alkın Yurtkuran, tahliye kararının jandarma tarafından ailesine tebliğ edildiği söyledi.

Ergenekon soruşturmasının 12'nci dalgasında geçen 13 Nisan'da Bursa'da gözaltına alınan Prof. Dr. Mustafa Yurkuran, 17 Nisan'da tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklu bulunduğu süre içerisinde sağlık durumu bozulan 2 çocuk babası Prof. Dr. Yurtkuran'ın yapılan muayenesinde kalbe giden 4 ana damarın tıkalı olduğu belirlendi. 12 gün önce İstanbul'da Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı. Dün sabah saat 09.00'da ameliyata alınan Yurtkuran'ın 6 saat süren başarılı operasyonla tıkalı 4 damarı değiştirildi.

Prof. Dr.Yurtkuran'ın avukatlarının yaptıkları tahliye taleplerine ameliyattan sonra olumlu yanıt geldi. Oğlu Alkın Yurtkuran, tahliye kararının jandarma tarafından ailesine tebliğ edildiği bildirdi. Alkın Yurtkuran, bu kararın ailece kendilerini mutlu ettiğini belirterek, babasına daha iyi bakılacağını söyledi.

KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Prof. Dr. Yurtkuran'ın gözaltına alınmadan önce de kanser tedavisi nedeniyle testis ameliyatı olmuştu.



 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 09:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 85.99.178.xxx Tarih : 25.06.2009 22:13:01

Sayın Mustafa Yurtkuran'a geçmiş olsun;CIA- Fetullah işbirlikçiliği ve bunun taşeronu olan savcı-polis ihanetini de kınıyorum.