19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Prof.'dan Bakan'a istifa çağrısı!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ilk nükleer santralinin Sinop’a yapılacağını açıklamasından sonra başlayan tartışma sürüyor. Nükleer enerji uzmanı Prof. Dr. Tolga Yarman, Enerji Bakanı Hilmi Güler’i ’ulan’lı ifadelerde istifaya çağırdı.

İstanbul’daki Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) ve Sinoplu İşadamları Derneği’nin (SİAD) düzenledikleri konferansa katılan Prof. Dr. Yarman şunları söyledi:

"Enerji Bakanı’nı derhal istifaya davet ediyorum. Ne oluyoruz yahu, burası Patagonya değil ki. Siz hangi sünnetçi çakısıyla cerrahlık yapabilirsiniz? İyi keman çalışarak iyi darbuka çalınmaz.

Dünyadan haberi olmayan insanlar, makam arabalarında oturacaklar, hak etmedikleri, yaşanmamış bir hayatın patolojisinin içine sıkışacaklar, memleket de inim inim inleyecek. Yok böyle bir şey, in oradan aşağı Enerji Bakanı. Ne işin var ulan senin orada."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 10:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatip IP: 82.238.121.xxx Tarih : 17.04.2006 14:47:54
prf, milletin vekiline "ulan" diyen profesor millete "ulan" demis olur. parlemantonun temsilcisi olan ve gorev alan bakanlar milletin bakani devletinin temsilcisidir. Meclise hakaret etmek demektir. Dogrusu Turkiye cumhuriyetini icte ve dista temsil eden bakan ve parlementerlere "ulan" diyen bir profesor dusunmek bile istemiyorum, profesor olmus ama adam olamamis. TC.'ye karsi uzuluyorum.