30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Profesyonel orduya ilk adım

TSK'nın, terörle mücadelede reform niteliğinde aldığı karar yürürlüğe girdi. Artık yedek subaylarla er ve erbaşlar komando olmayacak.

Komandoların yüzde 60'ı profesyonellerden oluşacak.Türk Silahlı Kuvvetleri, artık profesyonel kadro ile çalışacak. Askerlikte yeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelen uygulama gereği artık yedek subaylar komando olarak silah altına alınmayacak. 2009 yılı sonundan itibaren de erbaş ve erler komando olarak askere gitmeyecek. 2010 yılından başlayarak artık komando tugaylarında yalnızca subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan profesyonel askerler görev yapacak. Böylece terhisi gelen tecrübeli yedek subay ve Mehmetçiklerin birliklerinden ayrılmalarıyla yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak ve terörle mücadelede devamlılık sağlanacak.

ZORLU SINAV SÜRECİ

Yeni süreçte orduda profesyonel olarak görev almak isteyenler için açılan sınava yoğun talep geldi. Sınavlara toplam 15 bin başvuru yapıldı. Yazılı ve sözlü sınavlar ile bedeni yeterlilik testlerini dereceyle geçen komando adayları, Eğirdir Dağ ve Komando Okulu'nda 155 günlük bir eğitime tabi tutulacak. Eğitimi başarıyla tamamlayabilen adaylar komanda uzman erbaş olacak. Bu personelin maaşı Güneydoğu Anadolu'daki görev tazminatıyla birlikte 2 bin YTL' ye ulaşacak.

...
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 11:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali bayir IP: 85.99.128.xxx Tarih : 5.05.2008 13:29:44

önçelikle selamlar,benim görüşüm dogru karar çünkü geç kalınmiş bir tasarı yürürlüge girmiş oldu böylece güzel ülkemiz hainlerden daha isdikrarlı korunmuş olacak bende tüncelide komando olarak askerlık yaptım gururluyum ülkem için insanim için faydam olmuş ise ne mutlu bana,ayrıca bukarar işsizligede faydalı olur diye düşünüyorum sanırım halkın içinden sınavla secileceklermiş saygilarımla önçelikle komtanlarımız olmak üzere tüm ordu mensumlarına selam olsun allah onları korusun..