19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Protestolar çığ gibi

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasını protestolar dün de yurt çapında devam etti

İzmir’de, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda bir protesto eylemi düzenlendi.
İzmir Barosu Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Baro Başkanvekili Avukat Özdemir Sökmen, “Her seferinde toplumun yakından tanıdığı kişilerin gözaltına alındığı ‘dalga’ adı verilen bölümlerle kamuoyunun karşısına çıkılmakta ve her dalga gündemi değiştirmektedir” dedi.

Cübbelerde beyaz kurdele
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden yaklaşık 70 öğretim üyesi, eski Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay’ın Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasını, Atatürk Anıtı önünde toplanarak, cübbelerinin üzerine beyaz kurdele takarak protesto etti.
Giresun Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Karadeniz Uluslararası Sempozyumu, Güre Kampusu’ndaki toplantı salonunda başladı. Açılışta konuşan Rektör Vekili Aygün Attar, Rektör Osman Metin Öztürk’ün Ergenekon operasyonunun 12’nci dalgasında gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Korku imparatorluğu
Eczacılar Odası üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler de İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) Eczacılık Fakültesi önünde gözaltılara tepki göstermek için eylem yaptı. Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, “Son operasyon ne yazık ki ülkemizi yaratılmak istenen korku imparatorluğuna bir adım daha yaklaştırdı” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Okurları (CUMOK) ve Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri de, Cumhuriyet gazetesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla Ergenekon soruşturmasını protesto etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?