22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

PTT'de soygun

Manisa PTT Başmüdürlüğünde gerçekleştirilen hırsızlık olayında, 2 çelik kasada bulunan 7 bin 200 YTL çalındı. Olayın, güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden kaynaklandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı meydana gelen olayda, PTT Başmüdürlüğüne giren kişi ya da kişilerin, çelik kasalardaki 7 bin 200 YTL'yi çalarak, kaçtığı belirlendi. PTT Bank işlemleri başta olmak üzere birçok fatura tahsilatının yapıldığı kurumda, alarm sisteminin bulunmadığı kaydedildi.

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, saat 05.34'te alınan ihbar üzerine ekiplerin 05.37'de olay yerine gittiğini, ancak kimseye rastlanmadığını bildirdi.

Aydemir, postanede 2 yıl önce görev yapmaya başlayan 2 güvenlik görevlisinin, PTT Genel Müdürlüğünce memur statüsüne alındığını belirterek, kurumun, güvenlik önlemi açısından son derece yetersiz olduğunu ifade etti.
Binanın arka bölümündeki mazgalın kapaklarının kilidinin takılı olduğunu, ancak pimin basit bir tornavida ile sökülebildiğini ifade eden Aydemir, hırsızların da bu şekilde kasadaki paraları alıp kaçtığını kaydetti.

Manisa Emniyet Müdürü Aydemir, bin 300 metrekare kapalı alanı olan bir binanın hiçbir güvenlik görevlisi olmadan terk edilmesini, özel güvenliğin bu kadar genişlediği bir ülkede bu hizmetin alınmamasını, alarm tertibatının bulunmamasını ve kasaların güvenliksiz olmasını kamuoyunun takdirine sunduklarını bildirdi.

Bu arada, PTT yetkililerince, alarm sisteminin ihale aşamasında bulunduğu belirtildi. İki güvenlik personelinin yoğunluk nedeniyle memur statüsüne alındığını ifade eden yetkililer, personel sıkıntısının her kurumda olduğu gibi PTT'de de yaşandığını kaydettiler.

Manisa PTT Başmüdürü Cemal Saraç da mazgal demirleri kırılarak yapılan hırsızlığın sabah 05.00'te fark edildiğini, kurumun iki kasasından toplam 7 bin 200 YTL paranın çalındığını belirlediklerini ifade etti.

a.a
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 14:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?