30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Rahip Santoro ayinle anılacak

Trabzon'da, 5 Şubat 2006 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rahip Andrea Santoro için ölümünün 2. yıldönümünde yarın Santa Maria Katolik Kilisesi'nde ayin düzenlenecek.

Rahip Andrea Santoro, Trabzon'un Kemerkaya Mahallesi'ndeki Santa Maria Katolik Kilisesi'nde 5 Şubat 2006 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Geniş yankı uyandıran cinayetin birinci yıldönümünde 5 Şubat 2007 tarihinde Papa'nın Roma Vikeri ve İtalyan Piskoposlar Konferansı Başkanı Kardinal Camillo Ruini, Rahip Santoro'nun annesi Maria Polselli, kız kardeşi Maddelana Santaro, Vatikan Büyükelçisi Mons Antonio Lucibello, Anadolu Havarisi Episkoposu ve Vekili Lugli Padovese'nin aralarında bulunduğu bir heyetin de katılımıyla Santa Maria Katolik Kilisesi'nde bir ayin düzenlenmişti.

Rahip Santoro'nun 2. ölüm yıldönümü olan 5 Şubat 2008 tarihinde de kilisede bir ayin düzenleneceği bildirildi. Ayine katılmak üzere İtalyan Psikoposlar Konferansı Diyalog ve Ekümenizm Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Terni Başpiskoposu Vicenzo Paglia başkanlığındaki bir heyetin akşam saatlerinde İstanbul'dan Trabzon'a gelmesi bekleniyor. Aralarında Santoro'nun yakınlarının da bulunduğu heyetin, Santa Maria Kotalik Kilisesi'nde yarın yapılacak ayine katıldıktan sonra Trabzon'dan ayrılması bekleniyor.

Heyet üyelerinin, 7 Şubat'ta İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret ettikten sonra Türkiye'den ayrılacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 15:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?