16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Rahmi Koç 'şef' oldu

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası tarafından düzenlenecek özel konsere konuk şef olarak katılacak.

Rahmi Koç, yarın düzenlenecek konserden önce Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki provalara katılarak, orkestra üyeleri, genel müzik direktörü ve daimi şef Gürer Aykal ile basın mensuplarının karşısına geçti.

Provada, Rahmi Koç yönetimindeki orkestra, Vivaldi'nin ''4 Mevsim'' eserinden bölümler seslendirdi.

Konuk şef olarak Rahmi Koç tarafından bağışlanan 25 bin Avro ise genç fagot sanatçısı Burak Özdemir'in yurt dışında alacağı eğitim için kullanılacak.

Özdemir, Borusan bursu ile 2007-2008 öğrenim yılında Berlin Sanat Üniversitesi Yüksek Müzik Okulunda fagot dalında yüksek lisans eğitimi alacak.

RAHMİ KOÇ'TAN ÜÇAĞIZ KÖYÜNE TEKNE...

İş adamı Rahmi Koç, Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Üçağız köyüne (Kekova) 14 metre uzunluğunda tekne hediye etti.

Antik Simena Kenti'nin bulunduğu Kaleköy'ü de içine alan Üçağız bölgesinde, mavi yolculuğa çıkan teknelerin sıvı ve katı yakıtlarını toplaması, üzerindeki pompa sayesinde de denizde yangın itfaiyesi olarak kullanılması amacıyla iş adamı Rahmi Koç tarafından satın alınan 14 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki ''Deniz Temiz 1'' adlı tekne, bölgeye gönderildi.

Denizden ulaşım sağlanan Kaleköy'de evi bulunan Rahmi Koç'un hediye ettiği 1997 yapımı tekne, Deniz Temiz Derneği üyelerince Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan'a teslim edildi.

Muhtar Salih Çan, Rahmi Koç'un hemşehrileri olduğunu belirterek, ''Rahmi Koç, bölgenin temiz şekilde gelecek kuşaklara aktarılması için bize sürekli yardımcı oluyor'' dedi.

Çan, küçük eklemeler yaparak tekneyi Kekova koyunda hizmete sunacaklarını söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 21:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?