27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Rasmussen özür dilemedi

NATO Genel Sekreterliği görevini üstlenmek için Danimarka Başbakanlığından istifa eden Anders Fogh Rasmussen'in sağ omuzu çıktı.

Basın Şefi Michael Ulveman'dan edinilen bilgilere göre; Rasmussen dün gece saat 03.00 sıralarında kaldığı otelinde merdivenden düştü. Sağ omzu çıkan Rasmussen korumaları eşliğinde ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 15 dakika narkoz verilerek omzu yerleştirilen Rasmussen Sabah saat 07.00'da oteline döndü. Telefonla Danimarkalı uzman doktorlardan tavsiyeler alınırken, Rasmussen çok sayıda ağrı kesiciyle programına devam etme kararı aldı.

BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARDI; RASMUSSEN ÖZÜR DİLEMEDİ

Türkiye'nin vetosunu çekmesinden sonra Hz. Muhammed karikatürleri konusunda özür dileyeceği belirtilen Rasmussen beklentileri boşa çıkardı.

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'nin ikna edilmesinden sonra NATO Genel Sekreteri oldu. Kulislerde Rasmussen'in büyük tepki çeken karikatür krizi konusunda İslam dünyasından özür dileme sözü verdiği konuşuluyordu.

Bugün İstanbul'daki Medeniyetller İttifakı toplantısına katılan Rasmussen, karikatür krizi hakkında konuştu. Ancak Rasmussen özür dilemedi. İşte Rasmussen'in karikatür krizi hakkındaki sözleri:

Orda benim tavrım gayet açıktı. Krizden önce, kriz sonrası gayet açıktı. Ben insanları dini, etnik geçmişleriyle ilgili suçlamaktan yana değilim. Ben dinlere ve dini sembollere saygı duyarım.

Diğer insanların dini duygularına saygı gösteririm.

Sonuç olarak da ben kendim hiçbir zaman hiçbir dini şekli, Peygamber Muhammed de dahil, kimseyi rahatsız edecek şekilde olmasından yana değilim.

Bazı insanlar karikatürleri İslam'a saygısızlık olarak aldı. Bu kesinlikle benim görüşüm değil, kafamdaki şekil değil.

Ben NATO Genel Sekreter olarak dini hassasiyetlere dikkat edeceğim.


Küresel dünyada toplumlara karşı saygımı sürdereceğim. Müslaman dünyası ile diyaloglarımızı artırmak çabasında olacağım.

Medeniyetler arasında iyi bir diyalog olması konusunda uğraş vereceğiz.

Evet ben ifade özgürlüğüne inanıyorum.

Bizim inandığımız denge budur.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 12:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?