22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Reklam izle para kazan

Gün boyunca billboard’larda, gazetelerde, televizyonlarda bizi ilgilendiren veya ilgilendirmeyen binlerce reklama maruz kalıyoruz. Şirketlerin direkt hedef kitleye ulaşması da, tüketicinin diğerlerini es geçip, sadece kendisini ilgilendiren reklama ulaşması da zor. Emin Hitay’ın Teknoloji Holding bünyesinde kurduğu şirketin amacı tüketiciyi ve reklamvereni doğru noktada buluşturmak.

Ortağı Alphan Manas’tan ayrıldıktan sonra Teknoloji Holding’de yoluna tek başına devam eden Hitay, genç girişimcilerin parlak fikirlerini hayata geçirmek amacıyla kurduğu şirketi Embrio ile Avrupa ve Amerika’da yoğun olarak uygulanmakta olan, farklı bir reklam sistemini Türkiye’ye getirdi. Embrio, bir izinli pazarlama platformu. SüperTeklif.com sitesi üzerinden işleyen sistemden Toyota, Apple, Sony gibi önemli markalar yararlanıyor. Markalar, hedef kitlesine direkt ulaşırken, tüketici de aldığı reklam kadar para kazanıyor.

SATIŞTA YETENEKLİYİM

Emin Hitay geçtiğimiz haftalarda grup şirketlerinden Planet’in satışıyla gündeme gelmişti. POS cihazlarında yüzde 30 pazar payına ulaşan şirketin satış öyküsünü sorduğumuzda Hitay, Teknoloji Holding’in artık girişimciliğe odaklı olduğunu, yeni işler kurmayı ve geliştirmeyi hedeflediklerini anlatıyor. Planet’in satışından 41 milyon dolar elde eden Hitay, yakın gelecekte yeni iş alanlarına girmeyi planlıyor. Hitay’ın son dönemde yıldızı parlayan sektörlere gösterdiği örnek ise enerji.

Teknoloji Holding, satıştan elde edilen gelirle yeni şirketi Embrio’ya yatırımlarını da hızlandıracak.

35 bin YTL kazandırdı

Emin Hitay, SüperTeklif’ten para kazanma sistemini şöyle özetliyor: “Kişi önce siteye girip, form doldurarak üye oluyor. İlgilendiği sektör ve konuları belirtiyor. Ve konuyla ilgili reklam ve tanıtımları SMS, MMS, e-posta, posta gibi farklı yollarla almaya başlıyor. Üye, izlediği her reklamda, doldurduğu her ankette puan kazanıyor. 100 puana ulaştığında da bunun karşılığı 100 YTL, daha önceden vermiş olduğu hesap numarasına yatırılıyor. Üyeler ayrıca, siteye üye yaptığı arkadaşları üzerinden de para kazanıyor.” Hitay, sitenin şimdiye kadar 35 bin YTL ödül dağıttığını sözlerine ekliyor.
akşam
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2007 Pazar 07:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?