18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Rektör Aşkın, tahliyesini istedi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, ``Çete suçlamasını hak edecek hiçbir eylemde bulunmadım. Sağlığımı ihmal edecek derecede özverili çalıştım`` dedi.

Aşkın, ``haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik`` iddiasıyla yargılandığı 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmada, ``kendisine ve yönetimine cephe almış bazı muhbir kişilerin şahit olarak ifade verdiğini`` öne sürdü.

Kimseye baskı yapılmadığını ve kendi döneminde üniversitenin saygınlığının artırıldığını, çok sayıda personel bulunduğunu ifade eden Aşkın, bu tanıkların da ifadesine başvurulmasını istedi. Aşkın, birtakım yolsuzluklar varsa o dönemlerin sorgulanması gerektiğini, bazı suiistimaller varsa da bunun kendileriyle ilgili olmadığını savundu. Terör örgütü PKK yanlısı harekete karşı tutarlı bir yol izlediklerini de ifade eden Aşkın, 1999-2005 arasındaki dönemin üniversitede öğrenci olaylarının en az görüldüğü yıllar olduğunu kaydetti.

Aşkın, ``özel hayatın gizliliği``yle ilgili belgelerin kasasında rektörlüğün kasasında bulunmasına ilişkin, ``Bu benim şahsi kasam değil. Rektörlüğe ait üzerime zimmetlenen kasadır. Kasalardan çıkan dosyaların başlıkları incelendiğinde bunların OHAL ve YÖK tarafından gönderildiği görülecektir. OHAL döneminde bu belgelerin tarafımıza gönderilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bunlar şimdiye kadar ifşa edilmemiştir. Bu soruşturma açılmayıncaya kadar bunlardan kimsenin haberi olmamış. Fişleme yapılmamıştır`` dedi.

``Resmi evrakta sahtecilik`` iddiasıyla ilgili de Aşkın, resmi evrak defterinin değiştirilmesi konusunda talimat verdiğine yönelik hiçbir tanığın beyanının bulunmadığını söyledi. Aşkın, ``ihaleye fesat karıştırmak`` ile ilgili suçlamayı da değerlendirerek, ``Ben 25 Nisan 1999`da rektör oldum. İhale 1998`de yapıldı. Benden önce yapılan ihaleye nasıl fesat karıştırabilirim? Ek sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti`ne hiçbir mali külfet getirmemiştir. Bu sözleşmeler yapılması gereken zorunlu sözleşmelerdir. Ayrıca bu ihale kapsamında çalışmadığı ya da alınmadığı iddia edilen cihazlarla bana anjiyo yapıldı, stent takıldı`` diye konuştu.

Aşkın, YYÜ`de yasalara bağlı olan yönetimle çalıştığını, yasaların kendisine verdiği yetkiler dışında yetki kullanmadığını, yasadışı örgütleri desteklemediğini, dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadığını ifade eden Aşkın, tahliyesini istedi. İddia edildiği gibi, terör örgütü PKK yandaşlarına ayrıcalıklı davranmadığını, yönetimin her anlayıştan kişilerle çalıştığını dile getiren Aşkın, tembel ve çalışmayan kişilere de müsamaha gösterilmediğini ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 19:06:48
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 22:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?