16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Rektör konuştu konuklar uyudu

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı nedeniyle düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü'nün 7 sayfadan oluşan uzun konuşması, başta Japonya İstanbul Başkonsolosu Dr. Hironao Matsutani ve eşi olmak üzere salondaki davetlilerin ve dinleyicilerin bol bol uyuklamasına neden oldu.


Yeni kurulan Namık Kemal Üniversitesi'nin ilk akademik yılının açılış törenleri, öğleden sonra Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi'nde devam etti. Çevre üniversite yetkililerini de bir araya getiren törende açılış konuşmasını Namık Kemal Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü yaptı. Ancak 7 sayfadan oluşan uzun konuşması sırasında açılış törenlerine katılmak için Tekirdağ'a gelen Japonya İstanbul Başkonsolosu Dr. Hironao Matsutani ve eşi uyuklamaya başladı.

Rektör Şenköylü, üniversitenin önümüzdeki 15 yılını değerlendirirken salonda bulunan çok sayıda konuk ve davetli uykusuzluğa direnemedi ve "şekerleme" yaptı. Rektör Şenköylü, üniversitelerden sadece bilgi ve teknolojinin üretilmesi alanlarında değil, aynı zamanda özgürlüklerin genişletilmesi ve demokratikleşme konularında da yararlanıldığını söyledi. Şenköylü, "Namık Kemal Üniversitesi'nin görevi; yurdunu ve ulusunu seven, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokrat, laik, sosyal bir hukuk
devleti olduğunun bilincinde üretken düşünceye sahip, ülkesinin gelişmesine katkıda bulunacak kuşaklar yetiştirmektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi'nin kurulmasında emeği geçenlere plaket verildi. Üniversitenin ilk dersini ise "Enerji Sorunu ve Türkiye" başlıklı konuşması ile Prof. Dr. İskender Gökalp yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 19:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?